Üdvözöljük a

Több mint kétmilliárd forint támogatást kapott tavaly Mohács | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Több mint kétmilliárd forint támogatást kapott tavaly Mohács

Szerző: Mintál Erika | 2014. január 31.

Az Új Széchenyi Terv keretein belül, negyvenhárom sikeres pályázatra, csaknem kettőmilliárd-kettőszáznegyvenmillió forint támogatás érkezett a városba, 2013-ban.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adatai alapján az önkormányzat mellett a városban működő kis- és középvállalkozások is jelentős támogatáshoz juthattak. Közülük a legtöbben néhány millió, illetve néhány tízmillió forintra pályáztak, jellemzően telephelyük bővítésére, megvásárlására, berendezések korszerűsítésére.

 

Népszerű pályázati cél volt a foglalkoztatás növelése érdekében végrehajtott fejlesztés. A nagyobb cégek közül több technológia-váltáshoz, informatikai beruházásokhoz kért támogatást.

 

Az önkormányzat is számos, sikeres Széchenyi-terves pályázat segítségével valósított meg beruházásokat. Ilyen volt többek között a hőközpont, a távhő-rendszer korszerűsítése, a Busóudvar építése, a kerékpárút-hálózat bővítése, a kórház folyamatos fejlesztése. A szabadtéri élményfürdő soron következő bővítése a sportmedencével, csúszdákkal ugyancsak a Széchenyi tervből származó források segítségével valósul meg várhatóan jövő év nyarára.

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu