Üdvözöljük a

Turizmus a Duna mentén | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Turizmus a Duna mentén

Szerző: Mintál Erika | 2014. szeptember 26.

A Duna-menti turisztikában érdekelt vállalkozások vezetői találkoztak, szerdán a Busóudvar rendezvénytermében, a terület egységes turisztikai kínálat feltérképezésének, értékesítésének érdekében.

A rendezvény házigazdái Hirschberg Attila – a Magyar Limes Szövetség ügyvezető elnöke,
valamint Mohácsi Bugarszki Norbert Mohácsi TDM elnöke. A fórumon ismertették a szervezet által nyomtatásban megjelentettet, „a Magyar Limes világörökség vonzásában” című Duna-menti programját bemutató kiadványát.

 

  A Magyar Limes Szövetség EMMI forrásból megjelentettet, brosúra angol nyelvű kereskedelmi kiadására készül. A kiadvánnyal, nemzetközi honlap létrehozásával és a szakvásárokon való megjelenéssel lehetőség nyílik a Duna-mente egységes turisztikai kínálati értékesítésének elkezdésére, amelyhez szolgáltatói partnereket keres.

 

A Magyar Limes Szövetség célja, hogy az értékesítés közvetítéséből származó hasznot visszaforgassa a Duna-mente reklámozásába, elérje a magyarországi Limes szakasz világörökségi nevezésének lehetőség szerinti 2 éven belüli beadását, és felkészítse a helyi szolgáltatókat az UNESCO világörökségi cím eléréséből fakadó vásárlóerő kiszolgálására, abból jelentős mértékű gazdasági haszon elérésére.