Üdvözöljük a

Új Közösségi és Képző Központ Mohácson | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új Közösségi és Képző Központ Mohácson

Szerző: Mintál Erika | 2015. március 20.

Csütörtökön hivatalosan is átadták Mohácson a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) Közösségi és Képző Központját. Az elképzelések szerint elsősorban a városban, illetve a kistérségben működő üzemek munkaerő szükségletéhez igazodva indítanak majd tanfolyamokat.

Mohács egyike annak a tizenhét helyszínnek, ahol kiemelt állami projekt keretében ilyen központ épült. Az uniós forrásokból megvalósított fejlesztés célja, hogy főként az álláskeresőket, az alacsony végzettségűeket, a megváltozott munkaképességűeket segítse a felzárkózásban. Elsősorban azzal, hogy a városban, illetve a kistérségben működő üzemek munkaerő szükségletéhez igazodva indítanak tanfolyamokat.

 

A néhány éve megszűnt Dr. Marek József Mezőgazdasági Szakközépiskola volt kollégiumának épületét alakították át. A felújított épületben az elméleti és gyakorlati képzéseknek is helyet biztosító helyiségeket alakítottak ki. Az intézményben, a városban várhatóan jövőre elinduló húsfeldolgozó üzem számára is képeznek majd csontozó segédmunkásokat, de kiemelt figyelmet fordítanak a mezőgazdasági képzésre is.

 

 

Forrás: www.mohacsiujsag.hu