Üdvözöljük a

Új vásárcsarnok épül | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új vásárcsarnok épül

Szerző: Mintál Erika | 2017. június 29.

Nyert Mohács tavaly beadott pályázata, a helyi piac felújítására. A félmilliárdos program megvalósítása során a jelenlegi piac helyén egy korszerű vásárcsarnok épül. A piac átépítési munkálatai várhatóan jövőre kezdődhetnek, és az év végéig fejeződnek be. 

Az önkormányzat szándéka a beadott pályázattal, hogy a ’70-es években kialakított piactér elavult infrastruktúrája helyett, magasabb színvonalon legyenek biztosíthatók a város és térsége őstermelői, kereskedői számára az értékesítés feltételei, s jobb, nívósabb körülmények között történjen a lakosság kiszolgálása is.

 

A tervezett szerint, a jelenlegi létesítményt elbontják. Vasbetonból készülő födémszerkezetet húznak a piacnak helyet adó tér fölé, melyet tetőparkolóként hasznosítanak. A korszerű piactérre napelemek is kerülnek, így a téli csúszásmentes közlekedés az árusítótér téli üzemeltetése is megoldható lesz. A kiszolgáló és akadálymentesített szociális helyiségek mellett, elektromos töltőállomás is létesül.

 

A támogatási szerződést már megkötötte a város. A törvényben megszabott eljárások betartása mellett, várhatóan a piac átépítési munkálatai jövőre kezdődhetnek, és az év végéig fejeződnek be.