Üdvözöljük a

Újabb díj a Busójárásnak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb díj a Busójárásnak

Szerző: Mintál Erika | 2017. február 16.

Több évtizedes múlttal és számos elismeréssel rendelkező Mohácsi Busójárás ezúttal elnyerte a Baranya Megyei Idegenforgalmi Díjat, melyet idén épp Busójárás ideje alatt a Baranya Megyei Üzleti Estélyen adnak át, ünnepélyes keretek között.

A több évtizede megrendezésre kerülő tavaszköszöntő fesztivállá bővült népszokás, évről évre mind nagyobb látogatottsággal rendezik meg, ezáltal a megye egyik legnagyobb rendezvényévé vált. Tavaly a látogatottság meghaladta a 100 ezer főt.

Mohácson, és a környező településeken már hónapokkal előbb elfogynak a szabad szálláshelyek. Utazási irodák minden évben szerveznek utakat a mohácsi busójárásra. Sőt már nemcsak Magyarországról és nem is csak a környező országokból, hanem Németországból, Angliából, az Egyesült Államokból, Kínából is jönnek turistacsoportok Mohácsra.

 

Idén harmincnál is több helyszínen mintegy nyolcvan program várja majd a február 23 és 28-a között megrendezésre kerülő Busójáráson a városlakókat és a Mohácsra érkezőket.

Újdonság lesz idén, hogy a Deák téri mellett még egy nagyobb tömböt igyekeznek kialakítani az élelmiszer- és italárusítók számára, ez lesz az úgynevezett „Gasztrokerengő".

 

Minden aktuális információ megtalálható a busójárás hivatalos weboldalán:

www.mohacsibusojaras.hu