Újabb pályázatok

Szerző: Mintál Erika | 2016. május 6.

Legutóbbi ülésén a mohácsi képviselő-testület több pályázat beadásáról is határozott. A tervezett pályázatok egy részével az önkormányzat vissza nem térítendő támogatásra pályázik, illetve amelyiknél saját erő szükséges, azt a város biztosítani tudja.

A révátkeléshez kapcsolódó két pályázatot ad be az önkormányzat. A csak veszteségesen fenntartható kompközlekedés támogatásához harmincmillió forint, vissza nem térítendő támogatásra pályázik az önkormányzat.

A „Sziget" komphajó felújításához szükséges több mint négymillió forint hetven százalékát, pályázat révén szeretné biztosítani, a fennmaradó összeget saját kasszájából állja a város.

 

A busójárás egyik fő színhelyének a Deák térnek az átépítésére, valamint a Busóudvar fejlesztésére 849 millió forintra pályázik a város.

 

Mohácson a Deák téren lévő Hősök parkja sokáig a város egyik legkedveltebb közterületének számított. Ez az állapota az eltelt évtizedek alatt azonban folyamatosan romlott. Az utóbbi néhány évben a terület a busójárás egyik fő színterévé vált, ahol a vendégek ételeket, italokat vásárolhatnak, s ahol el is fogyaszthatják azokat.

Az átépítés célja, hogy a tér ismét a város ékköve legyen, valamint minden szempontból alkalmas legyen busójáráskor betöltendő feladatára.

 

A pályázat részeként a Busóudvarban a 21. század elvárásainak megfelelő technikai fejlesztéseket valósítanának meg.

 

Forrás: mohacsiujsag.hu