Üdvözöljük a

Újabb turisztikai fejlesztés Mohácson | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb turisztikai fejlesztés Mohácson

Szerző: Mintál Erika | 2014. május 9.

Mohács komplex turisztikai fejlesztéseinek sorába illeszkedik az a projekt, melyben megújul és bővül is Mohácson a kerékpárút-hálózat.

Az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretében pozitív elbírálást kapott „Mohács város és a dél-dunántúli régió kerékpár-turisztikai fejlesztése" című projekt nyitórendezvényén Szekó Józsefné az önkormányzati hivatal városfejlesztési osztályának osztályvezető helyettese, a kamara közszolgáltató tagozatának tagja, ismertette a program fontosabb költségeit, megvalósításának lépéseit.

 

A projekt összköltsége, a város által pályázaton elnyert száz százalékban vissza nem térítendő támogatás, 229 millió forint

A beruházás során öt kilométernyi kerékpárút elhasználódott burkolatát újítják fel, és a már meglévő kerékpárút hálózat folytatásaként egy további 779 méteres szakasz épül ki.

 

A program megvalósítása keretében Bárig táblákat helyeznek majd el, s ezeken jelzik, a két keréken erre járóknak, a kerékpáros barát vállalkozói hálózaton haladnak.

 

A város a kerékpáros-turizmus szempontjából is egyre inkább vonzó célpont lehet: a tavaly átadott kölcsönző, valamint a folyamatos bővülő úthálózat nemcsak a helybeliek, a távolabbról érkezők kényelmét is szolgálja.

 

Forrás: mohacsiujsag.hu