Üdvözöljük a

Újjáépülhet a gyártelep | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újjáépülhet a gyártelep

Szerző: Mintál Erika | 2016. szeptember 9.

Mohács Duna-parti városképéhez részben műemlék gyárépületek, a Selyemgyár és a Temaforg egykori telephelyei is hozzátartoznak. A város a tulajdonában lévő ingatlanok rehabilitációjára adott be pályázatot, melynek elfogadása után egy teljesen új negyed épülhet fel.

A műemlék épületeket meghagyva, pályázati forrásból két ütemben nyolcszáz-, illetve háromszázmilliós támogatást igényelve tervezett a beruházások megvalósítása. A pályázat elbírálása ez év végéig várható, s amennyiben a számított nyolcszázmilliós támogatást odaítélik Mohácsnak, a munkálatok 2017-ben el is kezdődhetnek.

 

Utóbbi évek legnagyobb és leglátványosabb projektjében a tervek szerint a gyárépületeket átalakítva Mohács egy teljesen új negyeddel gyarapodhat, ahol szórakoztató- és sportcélú létesítmények, játszóterek és lakások épülhetnek.

 

Tervek szerint készülne exkluzív rendezvényterem konferenciák, nagyobb létszámú lakodalmak, bálok tartására, amelyhez a funkciónak megfelelő kiszolgáló helyiségek is kapcsolódnak majd. Az alsó szinten helyi népművészeti tárgyakat kínáló üzletek, valamint a turisták kiszolgálását, tájékoztatását segítő irodák is helyet kaphatnak.

Oktatótér létesítését is tervezik 5-24 éves korosztály számára, ahol lehetőség nyílna egyebek mellett a kommunikációs készségek fejlesztésére, grafikusan programozható kis robotok segítségével az algoritmikus gondolkodás fejlesztésére, fizika és technika tantárgyakhoz kapcsolódó műszaki alapismeretek szerzésére.

 

Forrás: www.mohács.hu