Üdvözöljük a

UNESCO név- és logóhasználat Mohácsnak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

UNESCO név- és logóhasználat Mohácsnak

Szerző: Mintál Erika | 2015. február 6.

Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója engedélyezte Mohács Város Önkormányzatának, az UNESCO és a Szellemi Kulturális Örökség logójának használatát. A presztízsértékű engedély a Busójárás idejére szól, és kizárólag az Önkormányzat számára. A szolgáltatásaikkal, termékeikkel, programjaikkal a rendezvényen megjelenni szándékozók a logót semmilyen módon nem használhatják.

A presztízsértékű engedély kimondottan a Busójárás idejére, azaz a 2015. február 12. és 17. közötti időszakra vonatkozik, a logóban szereplő eredeti angol nyelvű szöveg - under the patronage - az UNESCO rendezvény feletti védnökségét hangsúlyozza.

 

A Busójárás, mint esemény és az engedélyező szervezet rangjának megőrzése miatt a név- és logóhasználatnak ugyanakkor szigorú feltételei vannak: az embléma és a felirat kizárólag azokon a felületeken szerepelhet, amelyeket Mohács városa kérvényében megadott, így a meghívó levelek fejlécében, a Busójárás hivatalos honlapjának felületén, a város által készített szórólapokon, a rendezvény meghívóin és brosúráin, valamint hivatalos plakátokon és bannereken. A megjelenítés sem színeiben, sem formájában nem térhet el az engedélyben rögzítettektől.

 

A későbbi esetleges jogkövetkezmények megelőzése érdekében fontosnak tartja Mohács Város Önkörmányzata felhívni a szolgáltatásaikkal, termékeikkel, programjaikkal a Busójáráson megjelenni szándékozók figyelmét, hogy az UNESCO logót engedély nélkül nem használhatják sem a helyszínen, sem egyéb más módon, például szóróanyagaikban, hirdetéseikben, illetve a honlapjukon.

 

Forrás: Mohács Város Önkormányzata.