Üzemcsarnok és turistahajó

Szerző: Mintál Erika | 2016. június 17.

Horvátországi településekkel közösen adott be pályázatot az Önkormányzat. A pályázati pénzből sokac tájház kialakítása, kulturális események népszerűsítése, turistahajó beszerzése, inkubátorház fejlesztés is tervezett. Nyertes pályázat eseten a beruházások, fejlesztések mindegyikéhez az 5% önerőn kívül biztosított a 85% uniós- és 10% kormányzati támogatás.

A horvátországi településekkel eddig közösen megpályázott fejlesztések megvalósultak, így a partnerek is érdemesnek tartják ismét a határon átnyúló beruházásokat támogató forrásokra Moháccsal közösen indulni, melyhez legutóbbi ülésükön a város képviselői is hozzájárultak.

 

A turista forgalom további növekedésének reményében a város egy sokac tájházat alakít ki(korábbi cikkünk), illetve a városnak jutó mintegy 31 ezer eurós önerő mellett a 616 ezer euróból további kerékpárút létesítésén túl, egy 40-60 fő szállítására alkalmas turistahajót szeretne beszerezni.

 

Az Inkubátor házak Baranya jövőjéért című, angol nyelven benyújtandó pályázat keretében egyebek mellett a város ipari parkjában a műszaki tervdokumentációja készülhet el kettő, egyenként 2.000 négyzetméter alapterületű, nagy belmagasságú, daruzható üzemcsarnoknak.

 

Nyertes pályázat esetén a tervezett beruházások illetve fejlesztések 85% uniós- és 10% kormányzati támogatás segítségével valósulhatnak meg.

 

Forrás: www.mohacs.hu