Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elnöki Köszöntő - Nemzeti Klaszter Konferencia

 

Dr. Kéri IstvánA fejlődésnek számos motorja van. A motorok teljesítménye és nyomatéka különbözik. Nem mindegy, hogy adott üzleti környezetben és időben, milyen motorokat használunk. A klaszterek, amelyek értéklánc alapon működnek erős és nyomatékos motorjai a helyi gazdaságnak. Az innovációs potenciál mozgásba hozója egy olyan szegmensben, ahol a saját szellemi termékek létrehozása egy szervezeten belül megoldhatatlan. Ilyen húzóerőre és előremutató gondolkodásra van szükség ahhoz, hogy hazánk gazdasági céljai megvalósulhassanak.


Nemzeti Klaszter Konferenciánk számos célt szolgál. A klaszterfejlesztésben érintett állami intézmények mellett szakmai előadások során ismerjük meg a klaszteresedés hazai és nemzetközi tapasztalatait.


A klaszterek C2C konferenciája lehetőséget nyit az ágazatok és klaszterek közötti együttműködés erősítésére is.
A konferencia szervezésével Kamaránk a gazdasági fejlődés egyik motorjaként szervezi a klaszterek lehetőségeit. Együttműködve 15 helyi klaszterrel és velük közösen kialakítva a klaszterek koordinált /klaszterszövetség/ együttműködését, mintát adunk más szervezetek számára is.  

Kérem fogadja el meghívásunkat, találkozzunk Pécsett!

Dr. Kéri István

elnök

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Európai szakképzési hét a Büttner Kft.-nél

2017. január 12.

A Nagyatádi Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskolával társrendezésben a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) Tagja, a Büttner Kft. adott otthont 2016. decemberében az Európai Uniós kezdeményezéssel létrehozott Európai szakképzési hét helyi konferenciájának „Behálózva hálózatosodás” címmel. A pályaorientációs rendezvény célja volt, hogy minél több újabb növendéket tereljen a műszaki pálya irányába.

A Matro Kft. új fejlesztései

2015. július 3.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja a Matro Kft. ismét új fejlesztéseket hajt végre.

Kerekasztal beszélgetés - Nemzeti Klaszter Konferencia

2012. április 3.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Pannon Televízió március 27-i Kerekasztal című műsorában érdekes témákról beszélgettek a részvevők.

It was a big success

2012. március 30.

Parallel to the first National Cluster Conference a C2C (Cluster-to-Cluster) matchmaking event was organized by the Chamber of Commerce and Industry of Pécs-Baranya. Seventy clusters from seven countries participated at the event. Photo Gallery of the events can be found here.

National Cluster Conference

2012. március 23.
On Tuesday, a major national and international event, the National Cluster Conference will be held in Pécs organized by the Chamber of Commerce and Industry of Pécs-Baranya within the framework of the CNCB project.

Külön gyengék, együtt erősek! KLASZTER

2012. március 6.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara eddig tizennégy, a Dél-Dunántúlon működő klaszterrel kötött együttműködési megállapodást. A keretmegállapodás célja, hogy a klaszterek és a kamara együttműködésében a régió gazdasági és innovációs potenciálját erősítő szinergikus fejlesztő munka induljon meg.

Exportra fel!

2016. szeptember 26.

2016. október 13-án az Exim szervezésben a Corso Hotelben megrendezésre kerül az Exportra fel! Exportélénkítő Fórumsorozat – Pécs c. konferencia, melyre a szervezők tisztelettel várnak minden érdeklődőt.

Újra MSV nemzetközi gépipari szakkiállítás a gépiparnak

2014. szeptember 7.

Idén is megrendezésre kerül a Csehországban, Brnóban, ezúttal az 56. MSV nemzetközi gépipari szakvásár, mellyel egy időben láthatjuk a 9. IMT nemzetközi fémmegmunkálási szakvásárt és további négy technológiai vásárt is (WELDING, FOND-EX, PLASTEX és PROFINTECH) 2014. szeptember 29 - október 3. között.

A klaszterektől a munkáltatói öngondoskodásig

2012. április 3.

Érdekes, hétköznapi, ám sokakat érintő kérdéseket boncolgat a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Pannon TV közös műsora, a Baranya Gazdasága március 30-i adása.

Külön gyengék, együtt erősek! KLASZTER

2012. március 28.

Nemzeti Klaszter Konferenciát tartott a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara március 27-én. A szakmai találkozón hét országból hetven klaszter vett részt. A rendezvény fő célja a gazdaság szereplőiben tudatosítani: ezen társulások léte és tevékenysége a közép-európai régió számára a kitörési pont, az egyetlen lehetőség a talpon maradásra.

Klaszterszakemberek a kamarában

2012. március 22.

Kedden nagyszabású rendezvényre, a Nemzeti Klaszter Konferenciára kerül sor a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a CNCB nemzetközi projekt keretein belül.