Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
 

Cikkek

Tanulástechnika képzés

2018. 10. 12. 11:26

Vannak időszakok egy egyetemi hallgató, vagy bárki életében, amikor egyszerűen nem megy a tanulás, nem sikerül egy információ befogadása, egy anyag, tanulmány feldolgozása, ismereteinek elsajátítása. Sok esetben ér el mindenkit a „ráérünk majd ekkor-, vagy akkor tanulni, foglalkozni vele” érzés. A tanulástechnika egyszerű és hatékony módszereivel elkerülhetők ezek az időről időre visszatérő nehézségek.

Duális képzési ismeretek képzés

2018. 10. 12. 10:26

A mai folyamatosan változó oktatási és képzési rendszerben, rendszerekben nehéz eligazodni. Mi a különbség a felnőttoktatás és felnőttképzés vagy a felsőoktatási szakképzés és az emelt szintű szakképzés között. Hasonló szavak, mégis teljesen más jelentéstartalommal bírnak. Mit takar az OKJ, az SZVK, vagy a KKK mozaikszó? Ha szeretne elmélyülni, vagy egyszerűen csak a közép- és felsőoktatási duális képzési rendszerben eligazodni, 16 órás képzésünk minderre lehetőséget biztosít.

Munkaerőpiaci képzések szeptembertől

2018. 09. 05. 13:21

A Baranya Megyei Kormányhivatal által megvalósított GINOP 5.2.1 „Ifjúsági Garancia” projekt keretében idén szeptemberben munkaerőpiaci képzések indulnak a 25 év alatti, nem tanuló és nem is dolgozó fiatalok számára.

Auditor képzés indul Pécsen

2018. 09. 05. 12:56

A Cert Zrt. auditor képzést hirdet október 3-5. között, de külön igény esetén akár kiszervezett formában is.A képzést ajánljuk minden olyan szervezet vagy személy figyelmébe, akinek célja irányítási rendszerek hatékony és szakszerű működtetése.

Engedélyezett, támogatható képzések a kamarában

2018. 06. 26. 16:28

Szakképesítést adó, szakmai jellegű és az általános műveltség növelését célzó felnőttképzési programok, tanfolyamok, akár támogatottan is igénybe vehetők ezentúl az Oktatási Központban.

Villanyszerelők, figyelem! Napelemszerelő-képzés indul

2018. 02. 13. 15:47

Pécsett egyedülálló napelemszerelő-képzés indul önkéntes kamarai tagunknál, az EU-Solar Zrt.-nél. Az iparág és a piac eddig nem látott mértékben fejlődik hazánkban, óriási igényt teremtve olyan szakemberek, vállalkozások munkájára, melyek rendelkeznek a megfelelő végzettséggel, szakmai felkészültséggel, infrastruktúrával a napelemrendszerek telepítési, karbantartási, szervizelési feladatait illetően.

Meghökkentő esetparádé a munkahelyen

2018. 01. 25. 10:05

Tanulságos munkahelyi esetek - miben, hogyan érdemes együtt dolgoznia a HR-es szakembernek, a munkavédelmi képviselőnek és az üzemorvosnak? Munkabalesetek, égés, robbanás, az égésplasztikai szakorvos, üzemorvos szemével. A gazdasági korlátok milyen mértékig befolyásolhatják a szakmai elvárásoknak történő megfelelést? Adatvédelmi megfontolások az üzemorvosi teendőkkel kapcsolatban. Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ a résztvevők a Kamaránk által szervezett fórumon 2018. március 22-én.

GDPR Gyakorlati megvalósítás workshop

2018. 01. 24. 08:56

Amennyiben az elmélettel már tisztában vagyunk, de nem tudjuk merre induljunk el a felkészülésben, akkor ez a workshop egy sorvezetőt biztosít a megfeleléshez vezető úton.

Hogyan építsünk napelemes kiserőművet?

2017. 11. 09. 16:36

Önkéntes kamarai tagunk az Eu-Solar Zrt. 2017. november 28-án, Budapesten egy konferenciát szervez, melynek célja, hogy bemutatassa a hatékony napelemes kiserőművek építésének gyakorlati oldalát.

Vállalkozásvezetéshez szükséges kulcskompetenciák fejlesztése

2017. 10. 12. 15:36

Mi minden kell ahhoz, hogy egy vezető sikeres legyen? Milyen személyiségre, elméleti tudásra és gyakorlati kompetenciákra van szüksége, hogy munkájában még jobb és hatékonyabb legyen? A MyPro Consulting Tanácsadó és Szolgáltató Kkt, a Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. és a D-Lab Consulting Kft. trénerei megadják a választ.

KamarAAkadémia - A versenyképesebb vállalkozásokért

2017. 09. 20. 14:31

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központjának KamarAAkadémia képzési rendszere a megyében és a dél-dunántúli régióban működő KKV-k versenyképességének javítása, valamint a működésük és fejlődésük támogatásához szükséges elméleti és gyakorlati tudás, ismeretek, naprakész információk biztosítása érdekében jött létre.

Points Of You™ Önismereti találkozás és Delegálás, feladatkiadás tréning

2017. 09. 19. 15:39

Amikor kérdéssel, problémával szembesülünk, sokszor azért nem látjuk a kiutat, mert nem tudunk két lépést hátralépni, hogy kívülről lássuk a problémát. A vezetők számára a munkatársak megfelelő bevonása, motiválása nem könnyű feladata a céges mindennapoknak. Ódorné Kovács Ildikó és Dobay Balázs szakemberek megfelelő modern szemléletet és módszereket kínálnak a képzésen résztvevő vezetőknek és munkatársaknak mind az önismeret, mind a motiválás, delegálás témaköreiben.

Üzleti Kommunikáció – Ügyfélszolgálati kommunikáció

2017. 09. 19. 15:30

Tudta, hogy egy vállalkozás életében az egyik legfontosabb és legnehezebb szerep az ügyfelekkel foglalkozó munkatársaknak jut? Hogy mik a nehézségek, mi mindenre kell figyelni, ugyanakkor mi a szépsége ennek a feladatnak és, hogy mi a titok? A Forlong Bt. trénerei, Héder Sándor és Sipos Tünde megosztják a résztvevőkkel.

Generációs különbségek kezelése a munkahelyen

2017. 09. 19. 15:23

Zsúfolt szórakozóhelyeken „csápolnak”, mobil informatikai rendszerek hálózatának rabjai, neten gyűjtik a barátokat, Facebookon várják az üzenetet, hogy kész a vacsora. Itt van egy furcsa, számunkra sokszor érthetetlen generáció, mellyel Dr. Bajner Mária segítségével szót érthetünk és akár együtt is dolgozhatunk.

A vállalati kultúra szerepe az eredményességben

2017. 09. 19. 15:14

A vállalati kultúra óriási hatással van egy vállalkozás eredményes működésére. A kultúra határozza meg, hogy milyen külső és belső értékek mentén működik egy cég, hogyan viselkednek a munkavállalók a partnerekkel, és egymással, hogyan reagálnak a problémákra, mennyire lojálisak. Ezen jellemzők közvetlenül hatnak a munkavállalók elégedettségére, és a vállalkozások sikerességére. Rajnai Edina interaktív hr szakértő (Beugró) beavat minket a téma rejtelmeibe.

Szimulációs projektmenedzsment tréning

2017. 09. 19. 15:01

Hallotta már róla? Tanult már róla? Alkalmazni is próbálta már, de mégsem az igazi? Ódorné Kovács Ildikó az Odoor Consulting szakértője egyszerűen, hatékonyan a gyakorlatban mutatja be a projektek előkészítésének, tervezésének, követésének és értékelésének módszertanát.

Amit a külpiacokra való kilépéshez a gyakorlatban tudni kell

2017. 09. 19. 14:40

Hogyan induljon el termékeivel egy vállalkozás a nemzetközi piacokon? Mi mindenre kell figyelni? A képzésen Dr. Rekettye Gábor professor emeritus a PTE KTK egyetemi tanára és Mátrabérci Zsolt az Attract Kft. ügyvezető igazgatója a külpiacra lépés elméleti és gyakorlati hátterét is egyaránt bemutatja.

Vevőszerző reklámszövegek és a sikeres honlap titka

2017. 09. 19. 14:24

Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőinket? Mely szavakat, hogyan használjuk? Hogy jelenjünk meg az interneten? Szilágyi Tímea reklámszövegíró, marketing tanácsadó bevezeti a résztvevőket a jól megválasztott szavak és mondatok varázslatos világába.

Stratégia alkotás és üzleti terv készítés

2017. 09. 13. 11:16

Mi a stratégia szerepe egy vállalkozás életében? Hogyan készítsünk üzleti tervet? Önnek van már? Rajnai Attila, a Rati Kft. ügyvezetője Önt is megismerteti azzal, hogy a mindennapi üzleti életben mi a haszna ezeknek.

Szállítani, okosan, hatékonyan és szabályosan

2016. 12. 07. 14:28

Több, mint 20 fő résztvevő és 7 előadó részvételével nagysikerű szakmai nap zajlott le kedden a kamarában a szállítás, szállítmányozás témaköreiben.

Gyártok, forgalmazok, szállítok

2016. 10. 14. 10:56

Kapott már bírságot szállítmányozás során? Szállítana az EU-n kívül? Kiállít és visszahozná termékét vámfizetés nélkül? Ezekre a kérdésekre is választ kap a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szállítmányozás szakmai napján 2016. november 9-én.

Hivatásos gépjárművezető képzés

2016. 03. 23. 10:12

altAz Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban: OFA) közhasznú szervezet, célja a foglalkoztatás és munkahelymegőrzés elősegítése, innovatív foglalkoztatási formák támogatása, a foglalkoztatást, a munkaerő-piaci integrációt szolgáló programok, projektek végrehajtása (bővebben: www.ofa.hu).

Mesteri összefogás az autóiparban

2016. 03. 01. 13:41

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központja és szakképzési osztálya autóipari mesterklubot szervez, melynek alakuló ülése március 9-én lesz. A rendezvényre a megyében működő, autóipari szakmákban (autószerelő, autóelektronikai műszerész, autótechnikus, karosszérialakatos, járműfényező) gyakorlati képzést folytató vállalkozók és vállalkozások képviselőit és gyakorlati oktatóit várják a szervezők.

Erősáramú szakképzés helyzete Baranyában - fórum

2016. 02. 24. 15:00

Fórum a megyei erősáramú szakképzésről, a szakképzett emberi erőforrás szükségletekről és problémákról, az utánpótlás nevelésről, a pályaorientációról és a szakmai továbbképzésről. 

Adófórum - Évközi és jövő évi adóváltozások I.

2015. 09. 08. 10:48

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a NAV szakembereinek tájékoztatóival  szeptember 8-án.

Adófórum - 2015 - INGYENES

2015. 03. 09. 15:43

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a NAV szakembereinek tájékoztatóival  április 8-án.

EKÁER a gyakorlatban - ÚJ IDŐPONT

2015. 02. 24. 10:37

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a NAV munkatársainak előadásában 2015. március 5-én az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerről és változásairól.

EKÁER a gyakorlatban 2015 - 2. rész

2015. 01. 15. 12:49

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a NAV (VÁM) munkatársának előadásában 2015. január 29-én az újonnan bevezetésre kerülő Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerről.

Tájékoztató az EKAER rendszerről

2014. 12. 15. 12:35

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja szervezésében adófórumot szervez a NAV munkatársának előadásában 2015. január 13-án.

Fórum a jövő évi adóváltozásokról

2014. 11. 05. 10:12

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja szervezésében adófórumot szervez a NAV munkatársainak előadásában 2014. november 25-26-án.

Képzés a Google szolgáltatásainak hasznosítására

2014. 09. 25. 19:41

Hétköznapjainkban egyre növekvő hangsúlyt kapnak a partnerekkel való szoros, online együttműködések és a munkatársak csoportokban végezhető online feladatai. A versenyképes legjobb gyakorlatok terjesztése érdekében Kamaránk képzést szervez a Google Inc. népszerű online szolgáltatásainak vállalkozások számára is produktív felhasználására.

Fórum az online pénztárgépekről, és azok ellenőrzéséről

2014. 09. 02. 11:22

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja szervezésében adófórumot szervez a NAV munkatársainak előadásában 2014. szeptember 24-én.

Borkultúra – képzés a kamarában

2014. 07. 03. 14:28

A sikeres üzletkötések jelentős százaléka nem a tárgyalóasztalnál, hanem fehér asztal mellett valósul meg, hiszen a bor a lélek és így az üzleti magatartás tükre is. Az éttermi viselkedéskultúra vagy borismeret ugyanúgy hozzátartozik az alapvető üzleti műveltséghez, mint az öltözködés kultúrája vagy a tárgyalástechnika. Vegyen részt Ön is a kamara által szervezett kurzuson, ahol akár új üzletfeleket is megismerhet!

Haladó facebook marketing megoldások

2014. 06. 25. 09:42

A képzés célja, hogy egy átfogó képet, ismeretet adjon arról, hogyan érdemes a közösségi felületeken kampányokat indítani, milyen lehetőségek vannak és hogyan járjanak el a hatályos szabályoknak megfelelően egy kampány során illetve hogyan kezdjék meg a hirdetések létrehozását, hogyan állítsák be hirdetési fiókjukat, hogyan hozzanak létre megfelelően FB hirdetéseket.A képzést Lévai Richárd Online marketing specialista tartja.

Facebook marketing alapok

2014. 06. 25. 09:27

A képzés célja, hogy egy átfogó ismeretet és képet adjon a Facebookban rejlő lehetőségekről a vállalkozások számára. Bemutatja, hogyan jelenjenek meg a vállalkozások megfelelően a Facebookon, milyen lehetőségeket aknázhatnak ki az FB oldalon, valamint hogyan kössék össze a közösségi felületek funkcióit saját céges weboldalukkal. A képzést Lévai Richárd Online marketing specialista tartja.

Média-kommunikációs tréning

2014. 05. 30. 10:17

Mi a különbség a tabloid és közösségi média között? Válsághelyzetben hogyan kell nyilatkozni? Hogyan legyek magabiztosabb, ha elém teszik a mikrofont?

Megújuló energia projekt kivitelezése – tréning magánszemélyek részére 2014.

2014. 03. 04. 10:01

A megújuló energia felhasználása egyre nagyobb teret nyer a mindennapokban a magánháztartások szintjén is. A beruházás tervezése, kivitelezése, finanszírozása, megtérülése, komoly és sokrétű szaktudást igényel annak érdekében, hogy sikeres, működő és minél hamarabb megtérülő projektünk legyen. Ezt a folyamatot kívánja támogatni a Kamara a képzéssel, melynek során a résztvevők részletes tájékoztatást kapnak, hogy felelős döntést tudjanak hozni a beruházással kapcsolatban.

EXTRA 2014 – export tréning kis- és középvállalkozások részére

2014. 03. 03. 15:31

A képzés fő célkitűzése, hogy a Dél-dunántúli vállalkozások versenyképességét növelje, export megkezdéséhez szükséges ismereteiket fejlessze, hogy az elsajátítottakat a gyakorlatban is alkalmazni tudják.

Nemzetközi partnerkeresés - tréning

2014. 03. 03. 15:19

A nemzetközi piacon való megjelenést tervező vállalkozások igen kis mértékben használják ki az Enterprise Europe Network hálózat ingyenesen elérhető partnerkereső adatbázisait. Sokszor találkozunk olyan vállalkozókkal, akik éves díjat fizetnek hasonló, de szinte soha nem működő szolgáltatásokért.

Oktatási Központ - képzésekkel a megye versenyképességéért

2014. 02. 28. 13:27

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központja elkötelezett a megye emberi erőforrásának folyamatos fejlesztése mellett, mely a gazdasági fejlődés és a versenyképesség alapvető feltétele. Célunk, hogy rövid, gyakorlatorientált, képzéseink, továbbképzéseink, fórumaink segítségével a gazdasági társaságok, vállalkozások, intézmények munkatársai és a magánszemélyek a folyamatosan változó gazdasági, jogi, vezetési és technológiai környezet kihívásainak mindig megfelelhessenek. Folyamatosan bővülő képzési kínálatunkat ennek szellemében a felmerülő igényekhez alakítjuk.
Képzéseinken idén már több mint 1 000 vállalkozás képviselője vett részt. A legnépszerűbb képzések a mesterképzés, a villanyszerelők FAM továbbképzése, az adófórum valamint a marketing különböző területihez kapcsolódó képzések.

 

Kínálatunk fő képzési formái:

  • tanfolyamok, továbbképzések,

  • tréningek,

  • tájékoztató előadások,

  • fórumok.