Borkultúra – képzés a kamarában

A sikeres üzletkötések jelentős százaléka nem a tárgyalóasztalnál, hanem fehér asztal mellett valósul meg, hiszen a bor a lélek és így az üzleti magatartás tükre is. Az éttermi viselkedéskultúra vagy borismeret ugyanúgy hozzátartozik az alapvető üzleti műveltséghez, mint az öltözködés kultúrája vagy a tárgyalástechnika. Vegyen részt Ön is a kamara által szervezett kurzuson, ahol akár új üzletfeleket is megismerhet!
A két napos képzés célja a baranyai tagvállalkozások vezetőinek bor-kulturális tudásának növelése, az alapvető borvidékek, a szőlő és borfajták bemutatása, a bor etikettjének megismertetése, és természetesen kóstolási alapismeretek. A résztvevőket Győrffy Zoltán borszakértő, a Pécsi Borozó főszerkesztője vezeti majd be a borkultúra világába.
Tematika:
2014. szeptember 16. és 17. 14-18 óra (Pécsi Kereskedelmi Központ)
- Kóstolási alapismeretek
- A világ fő szőlőfajtái, világ fő borvidékei
- Magyarország fő szőlőfajtái, fő borvidékei
- Étel-ital párosítás
- Alapvető borstílusok – azaz hogyan válasszon bort polcról, étteremben
Részvételi díj kötelező kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozásoknak 19.000 Ft + Áfa/fő, kamarai önkéntes tagoknak 15.000 Ft + Áfa/fő, mely tartalmazza az előadásokon túl a képzés rövid ismertetőanyagát, a kóstolt borokat (8-12 bor) valamint szódát, vizet és kísérőfalatkákat.
Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehetséges 2014. szeptember 12-ig.
Bővebb információ:
Erdős-Pohli Krisztina (pohli@pbkik.hu; 72/507-141)
Nagy Eszter (enagy@pbkik.hu; 72/507-149)