Üdvözöljük a

EXTRA 2014 – export tréning kis- és középvállalkozások részére | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
 

EXTRA 2014 – export tréning kis- és középvállalkozások részére

Szerző: Schmidt Enikő | 2014. március 3.

A képzés fő célkitűzése, hogy a Dél-dunántúli vállalkozások versenyképességét növelje, export megkezdéséhez szükséges ismereteiket fejlessze, hogy az elsajátítottakat a gyakorlatban is alkalmazni tudják.

A képzés rövid tematikája:

  • a vállalkozás exportra való felkészítésének külső és belső tényezői
  • a célpiac és célközönség meghatározásának szempontjai, piackutatási lehetőségek
  • a nemzetközi partnerkeresési lehetőségek, online és más webes eszközök
  • webes jelenlét nemzetközi viszonylatai, közösségi média használata
  • külkereskedelmi jogi ismeretek, exporttámogató intézmények, szervezetek
  • gyakori problémák, melyek megelőzése nagyban elősegíti az export sikerességét, és csökkenti a sikertelenség kockázatát
  • személyes konzultációs lehetőség

A képzés célcsoportja:

 A vállalkozásoknak akkor érdemes a programban részt venni, ha tevékenységüket szeretnék külföldre is kiterjeszteni, termékeikkel másik országban is megjelenni, de szakmai segítségre van szükségük.

 

A részvétel feltételei:

A képzésre jelentkezhet minden önkéntes kamarai tagvállalkozás, vagy Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamaránál regisztrált vállalkozás, amely:

  • terméket állít elő, vagy szolgáltatást nyújt
  • hiánytalanul kitölti és elküldi az angol nyelvű jelentkezési lapot

 

A vizsga formája: Export stratégiai terv elkészítése

 

A képzés óraszáma, időtartama, ütemezése: 40 óra. 

A képzés magyar nyelven zajlik, 4 x 1 napos modulokban, mely heti 1 nap elfoglaltságot jelent – keddi napokon - 4 héten keresztül, teljes ellátással. Az oktatáson kívül külön konzultációs időpontokat is egyeztetünk a hallgatókkal.

 

A képzés tervezett időpontja: A képzést 15 fő jelentkezése esetén indítjuk, a jelentkezés az alábbi e-mail címen folyamatos.  Amint elérjük a várt résztvevő számot, kiértesítjük a jelentkezőket a képzés indulásának időpontjáról, akik ekkor már a képzés dátumának ismeretében megerősítik válasz e-mailben részvételi szándékukat.

 

A képzés tervezett helyszíne/i: Pécsi kereskedelmi Központ, Majorossy I. u. 36. 505-ös terem

 

A képzés díja: 40 000 - Ft + Áfa regisztrált kamarai vállalkozások részére, Bruttó 40 000 Ft önkéntes kamarai tagok részére, mely magában foglalja az oktatók, tananyag/oktatási segédlet, terem, technika, büfé és ebéd költségét.

 

Jelentkezési határidő: Jelentkezés az eschmidt@pbkik.hu e-mail címen folyamatos. Amint elérjük a várt résztvevő számot, kiértesítjük a jelentkezőket a képzés indulásának időpontjáról. Ennek visszaigazolása esetén, 5 000 Ft előleg befizetésével véglegesítjük a regisztrációt, mely nem visszafizetendő lemondás esetén.

 

Egyéb tudnivalók a képzésről:

A képzés nyelve magyar, de a nemzetközi partnerkereséshez szükséges, hogy angol nyelvű jelentkezési lapot töltsön ki a vállalkozó. A tréning elvégzéséről tanúsítványt kapnak a végzettek, mely bizonyos pályázatok (pl. NGM kereskedelemfejlesztési) esetében plusz pontok szerzését biztosítja az értékelés során.

 

 

Kapcsolattartó neve, beosztása: Schmidt Enikő - projektmenedzser

 

Kapcsolattartó elérhetőségei: +36 72 507 164  eschmidt@pbkik.hu