Üdvözöljük a

Munkaerőpiaci képzések szeptembertől | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
 

Munkaerőpiaci képzések szeptembertől

Szerző: Páncél Alexandra | 2018. szeptember 5.

A Baranya Megyei Kormányhivatal által megvalósított GINOP 5.2.1 „Ifjúsági Garancia” projekt keretében idén szeptemberben munkaerőpiaci képzések indulnak a 25 év alatti, nem tanuló és nem is dolgozó fiatalok számára.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya várja azoknak a 25 év alatti, nem tanuló és nem dolgozó, regisztrált álláskereső fiataloknak a jelentkezését, akik szívesen képeznék magukat.

A munkaügyi szakemberek által előzetesen elvégzett felmérések alapján szeptemberben elsősorban cukrász, élelmiszer- és vegyiáru-eladó, pincér, szakács és villanyszerelő képzésekhez kapcsolódóan indulnak csoportok.

A képzések időtartama alatt a projektben résztvevő fiatalok számára megtérítik a képzési költséget, az útiköltséget, valamint a képzések időtartamára keresetpótló juttatást biztosítanak, melynek összege bruttó 81 530 forint. A képzés elvégzése után a fiataloknak lehetőségük nyílik támogatott foglalkoztatás keretében elhelyezkedni megszerzett szakmájukban az elsődleges munkaerőpiacon. Az ifjúsági tanácsadó kollégák a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain várják az érdeklődőket.

 

Baranya Megyei Kormányhivatal