Szállítani, okosan, hatékonyan és szabályosan

Szerző: Piacsek László | 2016. december 7.

Több, mint 20 fő résztvevő és 7 előadó részvételével nagysikerű szakmai nap zajlott le kedden a kamarában a szállítás, szállítmányozás témaköreiben.

Az Enterprise Europe Network támogatásával megvalósult rendezvényen a legkülönbözőbb típusú vállalkozások képviselői vettek részt. A magas létszám és a széles réteget képviselő résztvevő mind azt bizonyítja, hogy az önkéntes tagjainktól érkezett információs igények, melyek alapján a felkért szakértőkkel egy átfogó képzési programot alakított ki a kamara, valósak voltak.

 

Nem egyszerű kiigazodni a szállítással, szállítmányozással kapcsolatos folyamatosan változó, módosuló jogszabályok, hazai és uniós előírások között. Nem mindegy, hogy milyen járművel, milyen utánfutóval, milyen jogosítvánnyal, milyen kísérő okmányokkal, bizonylatokkal szállítanak a vállalkozók különböző típusú és méretű termékeket. Nem mindegy, hogy a szállítás, szállítmányozás célja magán, vagy kereskedelmi. Nem mindegy továbbá, hogy Magyarországon, vagy az Unión belüli, illetve azon kívüli szállításról van szó.

 

A szakmai nap fórum jellege lehetőséget teremtett a résztvevőknek az aktív részvételre, kérdéseket tehettek fel, valamint az előadókkal együtt gyakorlati tapasztalatokat tanulmányozhattak, illetve oszthattak meg egymással.

Kapcsolódó anyagok: