Üdvözöljük a

20 éves az AutóCity Volkswagen autószalonja | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

20 éves az AutóCity Volkswagen autószalonja

Szerző: N.T. | 2015. szeptember 22.

Az elmúlt húsz év Volkswagen autómodelljeiből – amelyeket törzsvásárlóiktól kaptak kölcsön - rendeztek kiállítást a pécsi AutóCity Volkswagen autószalonban abból az apropóból, hogy két évtizede indult a máig töretlen sikerrel működő vállalkozás. Napra pontosan megnyitásának 20. évfordulóján számolt be a cég eddigi eredményeiről a kamarai tag, pécsi AutóCity Kft. ügyvezetője, Liszácz Mihály, aki méltán lehet büszke a vállalkozásra: az idei forgalmi adatok alapján még a gazdasági válság előtti éveknél is jobb üzleti évet zárhatnak.

 A VW autógyár és a Porsche Hungaria igen magas színvonalú műszaki és szakmai előírásainak maximálisan megfelelő AutóCity tevékenységi köre kiterjed az új VW személygépkocsik, kishaszon-járművek, valamint a használt gépkocsik értékesítésére, szervizelésére is. 2005-ben Szekszárdon is megnyitották Volkswagen autószalonjukat, ahol hasonló szolgáltatásokkal várják az ügyfeleket, mint Pécsett, 2011-től pedig az Audi hivatalos márkakereskedéseként is működnek a baranyai megyeszékhelyen. Az autószalon és a folyamatosan fejlődő, teljes körű szolgáltatást nyújtó márkaszerviz 2000-ben elnyerte az Év Volkswagen márkakereskedőjének járó kitüntető címet, 2004-ben pedig az Év Volkswagen márkaszervize lett.

 A VW márkaszerviz, amely folyamatosan fejlesztette az elmúlt években eszköz- és szerszámparkját, az autójavítás komplex szolgáltatásait kínálja az általános szerkezeti javításoktól a műszaki vizsgáztatásig, a műszeres diagnosztikai beállításokon át a karosszéria-javításig és fényezésig. A szerviz szigorú és szűkre szabott gyári normaidők alkalmazásával dolgozik és számláz, mely megfelel a nemzetközi normáknak. Az AutóCity az ISO minőségbiztosítási rendszer szerint működik, ami megköveteli, hogy értékesítési, szolgáltatási tevékenységüket minél magasabb színvonalon, korszerű körülmények között végezzék. Ennek az emberi és műszaki kiszolgálásnak köszönhetően a cég ügyfélköre az egyéni megrendelők és vállalkozások részéről is folyamatosan növekedett.

  Az AutóCity rendszeresen és sikeresen vesz részt közbeszerzési eljárásokon, ezek aktuálisan legkézzelfoghatóbb példája az ún. Falugondnoki program, melynek során az elmúlt és az idei évben együttesen több mint 100 db VW Transporter mikrobuszt értékesítettek. Liszácz Mihály a vállalkozás egyik sikereként említette, hogy a Porsche Hungaria értékesítői hálózatában Pécsett a legkisebb a munkaerő fluktuáció, legújabban belépő autószerelőjük is már 16 éve dolgozik velük. Büszkék lehetnek arra is, hogy Dél-Dunántúl területén itt dolgozik a legtöbb mestervizsgával rendelkező autószerelő, így kiemelt szerepet vállalhatnak a szakképzés területén: az autóipart érintő négy szakmában 20 éve működik gyakorlati képzőhelyként az AutóCity. A régió szakember-képzésében játszott kiemelkedő szerepéért a közelmúltban megkapták a PBKIK díszoklevelét.

  - Soha nem lehet hátradőlni – mondta a jövővel kapcsolatban a cég vezetője. – A cél továbbra is az, hogy minél több rendkívül elégedett Volkswagen és Audi vásárló valamint ügyfél távozzon az autószalonokból és a műhelyekből. Az autózás azonban óriási változások előtt áll. Az infokommunikációs eszközök fejlődése és gépjárművekbe való beépítése az autóvezetők számára is kihívást jelent, így manapság is előfordul, hogy bizonyos javításokhoz nem autószerelőre, hanem informatikusra van szükség – vázolta Liszácz Mihály. Az elektromos és hibrid autók megjelenése új korszakot indít az autózásban, ehhez alkalmazkodva folyamatosan képzik az AutóCity munkatársait.

  Az autókereskedés a 20 éves születésnap alkalmából több új és aktuális lehetőséggel valamint nyereményjátékkal várja ügyfeleit. A Golf-családra és Jettára vonatkozó akciók, a kiemelt ügyfélkedvezmények mellett őszi-téli szervizakciót hirdetnek valamint az új gépkocsi-vásárlók és szerviz-ügyfelek értékes ajándékokat kaphatnak illetve nyerhetnek december 31-éig.