Üdvözöljük a

A pályaorientációra az IT-s szakmákban is egyre inkább szükség van | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A pályaorientációra az IT-s szakmákban is egyre inkább szükség van

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2018. május 10.

A kamara IT Bizottságának a Polisys Kft-nél tartott legutóbbi ülésén a pályaorientáció volt a kiemelt téma. Mivel lehet megfogni az általános és középiskolásokat, mivel lehet felkelteni a figyelmüket az IT szakmák iránt? kérdésre keresték a szakemberek a választ.

2017-ben az IT Services, a Digiscool és a kamara elindított egy négy előadásból álló rendezvénysorozatot, melynek célja az volt, hogy a szakmát minél érdekesebben bemutassák a továbbtanulás előtt álló középiskolások számára. A helyszínt a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma adta. A gyerekek hallhattak előadást a felhőkről, a játékok munka világában történő alkalmazásáról, a programozás rejtelmeiről és a 3D modellezésről is. A bizottság sikeresnek ítélte meg a rendezvényt, így az idei évben ismét elindítják a kamara pályaorientációs kollégáinak segítségével.

 

Nem elegendő azonban csak a középiskolásokra koncentrálni. Purger Valéria, a kamara pályaorientációs tanácsadója a bizottság elé tárta egy szakmaismereti verseny ötletét, mely az általános iskolás korosztályt célozza meg. A versenyt a korábbi, nagyon sikeres, GÉPÉSZ, VILLANYÁSZ, AUTÓMÁNIA mintájára építenék fel. Az ötletet minden bizottsági tag támogatta, mivel a tagok egyöntetű véleménye, hogy a siker érdekében minél fiatalabb korosztályt kell megcélozni.  

 

A rendezvény zárásaként bemutatkozott a vendéglátó Polisys Kft. Folkmann Ferenc nem csupán mesélt a cégről, hanem megosztotta a tagokkal azokat a módszereket, amik sikerre vihetnek egy IT vállalkozást. Végül bemutatásra került két olyan eszköz, ami a pályaorientációs munkát is segítheti majd. Az egyik egy drón volt a másik pedig egy elektronikai alkotókészlet, melyek szerves részei lehetnek majd a versenynek, vagy akár az előadásoknak is.