Üdvözöljük a

Agrár Széchenyi Kártya - kedvező hitel már a tej-és sertéságazat vállalkozásainak is | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Agrár Széchenyi Kártya - kedvező hitel már a tej-és sertéságazat vállalkozásainak is

Szerző: Marton Judit | 2016. október 26.

Már a tej-és sertéságazat vállalkozásai is kaphatnak kamat- és költségmentes* hitelt az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében! A Földművelésügyi Minisztérium kamat- és költségmentes Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) igénylését tette lehetővé a kedvezőtlen piaci helyzetben lévő tejhasznú tehén-, illetve sertéstartással foglalkozó vállalkozások részére a 2016. december 31-ig benyújtott hiteligénylések alapján megkötött, maximum 1 éves futamidejű hitelszerződéseikhez.

Az állam az érintett agrárvállalkozások számára a 2016. december 31-ig benyújtott hiteligénylések alapján megkötött, maximum 1 éves futamidejű szerződésekhez 100%-os kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatást, valamint az egyéb költségek (pl.: regisztrációs díj, bírálati díj, értékbecslés költsége, stb.) együttes összegével megegyező mértékű támogatást biztosít a rendeletben foglalt feltételek teljesülése esetén, ezzel segítve a gazdák nulla költségű finanszírozását az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében. A támogatás (tejhasznú tehén és sertés) állategységenként legfeljebb 500 000 forint, összesen legfeljebb 50 millió forint összegű hitelszerződéshez vehető igénybe.

 

ASZK kamat- és költségmentes hitel
  • 100% kamattámogatás
  • 100% kezességi díjtámogatás
  • 100% kezelési költségtámogatás
  • 100% egyéb költségtámogatás (pl. bírálati, regisztrációs, közjegyzői díj, értékbecslés költsége)
A rendkívül kedvező finanszírozási lehetőség mellett további jelentős segítség, hogy a finanszírozó hitelintézetek teljes mértékben megelőlegezik a vállalkozás részére biztosított támogatások közül a kamat-, kezességi díj- és kezelési költségtámogatást, így esedékességkor a vállalkozásoknak ezen díjtételeket nem kell megfizetniük. Fontos – szintén az érintett gazdálkodók érdekeit szolgáló – rendelkezés, hogy ezek a támogatások nem a vállalkozás ún. „csekély összegű” támogatási keretét terhelik, hanem más jogcím hatálya alá tartozó támogatásnak minősülnek.

 

A hitelt azok a tejhasznú tehén, illetve sertéstartással foglalkozó vállalkozók is igényelhetik, amelyek jelenleg már rendelkeznek Széchenyi Kártya vagy Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel, de vállalják, hogy az újonnan igényelt átmeneti támogatású ASZK hitelkeretből a korábbi Széchenyi Kártya vagy ASZK hitelszerződésből fennálló tartozásukat maradéktalanul kiegyenlítik.

 

Amennyiben vállalkozása tejhasznú tehéntartással, illetve sertéstartással foglalkozik és érdekli Önöket egy kedvezményes feltételrendszerű, a vonatkozó rendeletben leírt feltételeknek történő megfelelés esetén teljesen kamat-, díj- és költségmentes folyószámlahitel igénybevételének a lehetősége, úgy kérjük, hogy forduljon a területileg illetékes Regisztráló Irodáink valamelyikéhez, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a Konstrukcióval, illetve a kérelem benyújtásával kapcsolatos további információkkal.

 

Az érdeklődők az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukcióról, azon belül a fenti átmeneti támogatás igénybevételének feltételeiről részletes tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:

Ügyfélszolgálat - Pécs:

7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.

+36 72 507113

Ügyfélszolgálat - Mohács:

7700 Mohács, Szabadság u. 4-6.

+36 20 3445004

 

Ügyfélszolgálat - Siklós:

7800 Siklós, Köztársaság tér 8. I. 26.

+36 20 3619553

 

Ügyfélszolgálat - Szigetvár:

7900 Szigetvár, József A.u.16.

+36 20 3596304

 

 

*A jogosultsági feltételeknek megfelelő vállalkozások pozitív hitelintézeti bírálat eredményeképpen létrejött hitelügyletei esetén. A jogosultsági feltételeket a KAVOSZ Zrt. mindenkor hatályos Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata (ASZK Üzletszabályzat) mellett a 66/2016. (X.12.) FM rendelet tartalmazza. 

 

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlatnak. Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció részletes feltételeit és kondícióit az ASZK Üzletszabályzata és azok mellékletei tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a www.kavosz.hu weboldalon.