Üdvözöljük a

Angster-bérlet 2016 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Angster-bérlet 2016

Szerző: Filharmónia Magyarország | 2016. február 23.

A Filharmónia Magyarország által meghirdetett Angster-bérlet hangversenysorozata igazi különlegességeket kínál idén az orgona és az orgonával társult hangszerek illetve énekhangok kedvelőinek.

Budapesttől Rómáig, az USA-tól Ukrajnáig rangos együttesek és szólisták tisztelik meg művészetükkel a Pécsi Bazilika bérleteseit, állandó és alkalmi hallgatóságát. A koncertsorozatra február 29-ig hosszabbíthatják meg a korábbi helyre szóló bérletüket. Aki most határozza el magát, hogy a Bazilika orgonájához és a körülötte fellépő világszínvonalú előadókhoz egész évben ragaszkodni fog, az az első koncertig, május 11-ig vásárolhat bérletet.

 

Az Angster-sorozat első hangversenye, a hagyományos Egyházzenei Fesztivál nyitókoncertje is egyben. A Fesztivál mottója az idén Szent Ágoston híres mondása: Qui bene cantat bis orat. Azaz: aki jól énekel, kétszer imádkozik. Ennek szellemében adja hangversenyét a keresztény világ egyik legfontosabb együttese, a római Szent Péter Bazilika Sixtus-kápolnájának világhíres kórusa 2016. május 11-én. Az együttes – illetve elődje, a Pápai Kórus, mintegy 1500 éve áll fenn. A 34 fiúból és 19 férfiból álló kart főtisztelendő Giuseppe Liberto vezényli, maga is zeneszerző. Az együttessel érkezik Juan Paradell Solé spanyol származású orgonaművész, a Santa Maria Maggiore bazilika orgonistája, a Sixtus-kápolna kinevezett orgonistája. A régi mesterek mellett sok kortárs mű, főleg francia és spanyol szerzők darabjai szerepelnek a repertoárján.

 

További információ:

Filharmónia Magyarország Nkft.

H-7626 Pécs, Felsővámház u. 52.

T: 72 891 400 

www.filharmonia.hu