Átláthatósági listát készít az NFÜ

Szerző: Nagy Eszter | 2013. október 31.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szeptember eleje óta több mint 46 000 cégnek és civil szervezetnek küldte el az új átláthatósági nyilatkozatot. A kedvezményezettek felülvizsgálatának célja, hogy az NFÜ tiszta helyzetet teremtsen, láthatóvá téve, hogy az elmúlt években támogatásra jogosult cégek hol adóztak a támogatásokból megvalósított fejlesztések eredményeképp keletkezett jövedelem után. Érdemes ellenőrizni, hogy vállalkozása szerepel-e a listán, hiszen az NFÜ akár el is állhat a támogatástól.

 

 

 

Futűzként terjed a hír, miszerint az NFÜ listát készít az átláthatatlan tulajdonosi háttérrel rendelkező, támogatásban részesült vállalkozsokról.

Az NFÜ honlapján található listán számos baranyai vállalkozás is szerepel. Érdemes tehát mielőbb ellenőrizni, hogy saját vállalkozását is ott találja-e. A listában a kedvezményezett neve, a székhely település, illetve a pályázati azonosító alapján is lehet keresni.

 

Az NFÜ-höz beérkező nyilatkozatok feldolgozása folyamatos, azopnban előfordul, hogy olyan vállalkozás is szerepel a listán, amley határidőre visszaküldte a nyilatkozatot, illetve olyan is, amellyel végül nem kötött támogatási szerződést az ügynökség. Ezért mindenképpen érdemes felvenni a kapcsolatot az NFÜ ügyfélszolgálatával.