Üdvözöljük a

Az IT és az innováció szorosan összefügg | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az IT és az innováció szorosan összefügg

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. szeptember 15.

A kamara Információtechnológiai és Innovációs Bizottságai összevont ülést tartottak az IT Services Hungary Kft. pécsi székhelyén.

A kamara elnökének és titkárának beszámolója után Herbály István az Innovációs Bizottság elnöke ismertetett egy jelenleg részleteiben nem nyilvános projektet, melynek célja, hogy a helyi IT-val és innovációval foglalkozó vállalkozások számára egy olyan helyet hozzanak létre, ahol a közös, egymást inspiráló és segítő munka kerül a középpontba.

 

A vendéglátó IT Services Hungary Kft. vezetője, Zalay Buda IT bizottsági elnök a vállalkozás rövid bemutatása után rátért az informatikával és innovációval foglalkozó cégek munkaerő-problémáira, mely minden bizottsági tagot érint. A jelenlévők megosztották tapasztalataikat a témában, valamint az általuk kitalált megoldási javaslatokkal is igyekeztek segíteni egymásnak. A probléma sokrétű, így átfogó megoldás nem született, viszont abban mindenki egyetértett, hogy együttesen kell fellépni a megoldás érdekében.

 

A találkozó végén Kovács Zoltán, a PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer osztályának új vezetője mutatta be az intézményt és ajánlotta fel segítségét a helyi vállalkozások számára.

 

Az ülés kötetlen eszmecserével zárult.