Bankváltás – meglévő Széchenyi Kártya másik hitelintézetnél történő meghosszabbítása

Szerző: Marton Judit | 2015. május 11.

Fontos változást vezetett be a Széchenyi Kártya folyószámlahitelnél a KAVOSZ Zrt. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel (SZK) rendelkező vállalkozások fennálló SZK hitelüket másik hitelintézetnél is meghosszabbíthatják anélkül, hogy azt vissza kellene fizetniük.

Ez az ún. „bankváltás”, azaz Széchenyi Kártya Konstrukció keretein belüli hitelkiváltás -, amennyiben az újonnan választani kívánt hitelintézet már bevezette a bankváltásra irányuló kérelmek befogadását.


Bankváltásra irányuló Széchenyi Kártya hitelkérelem legkésőbb a hitel lejáratát megelőző 30 napig nyújtható be. A lejáratot megelőző 30 napon belüli hitelkérelem már csak a meglévő hitelintézetnél történő hitelkeret meghosszabbítására irányulhat, ez esetben nem választható másik bank.


Bankváltás esetén a kérelemhez teljes körű dokumentációt szükséges csatolni, nem alkalmazható az egyszerűsített igénylési lap. A folyamat időigénye megegyezik a normál Széchenyi Kártya igénylés ügyintézési idejével. Az új hitelintézet által rendelkezésre bocsátott SZK hitelkeretből történik a korábbi hitelintézetnél fennálló tartozás kiegyenlítése.


Jelenleg az MKB Bank Zrt. és az OTP Bank Nyrt. tud bankváltási kérelmeket fogadni. A hitelintézetek köre azonban folyamatosan bővül, amelyről a KAVOSZ ZRt. honlapján folyamatosan tájékozódhat.


Amennyiben érdekli vállalkozását a bankváltás lehetősége, úgy kérjük, hogy a hitelkérelmi dokumentáció összeállítása előtt forduljon Regisztráló irodájához, ahol a munkatársak készséggel állnak rendelkezésére a kérelem benyújtásával kapcsolatos további információkkal és a választott új hitelintézetnél történő esetleges előminősítés kérése érdekében.

 

 

 

 Forrás: kavosz.hu