Üdvözöljük a

Dönts okosan, tájékozottan, magabiztosan! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Dönts okosan, tájékozottan, magabiztosan!

Szerző: Pázmándi Marietta | 2017. augusztus 23.

Az ingyenes, elsősorban érettségizett diákok számára szervezett rendezvényen a Pécsi Szakképzési Centrum tizenhárom tagintézménye, a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolája, valamint olyan önkéntes kamarai tagok vettek részt, akik képzett és motivált szakembereket keresnek a vállalkozásukba.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében került megrendezésre a „B” terv – Képezd magad! érettségizettek pályaválasztási döntését segítő rendezvény a Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay termében.

 

A rendezvény Várszegi Gyula, a PBKIK humán erőforrás fejlesztéséért felelős alelnökének rövid köszöntőjével kezdődött. A mikrofont átvette Rittlinger Zoltán, a Pécsi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese, aki egy rövid, összefoglaló prezentáció során elmondta, milyen lehetőségeket rejt a szakképzési rendszer; majd Janovics László – a PBKIK Humán erőforrás fejlesztési osztály vezetője – pályaválasztási döntést segítő tanácsokkal látta el az érdeklődőket. A rövid beszédek után egy könnyed, börzeszerű program vette kezdetét. A látogatók személyesen beszélgethettek az ingyenes képzéseket indító iskolák igazgatóival, igazgató helyetteseivel és gyakorlati oktatásvezetőivel. A gyakorlati képzést is folytató vállalkozások vezetői, munkatársai szemléltetőeszközökkel színesítették a rendezvényt, tették vonzóbbá az általuk keresett szakmákat.

 

Bár a rendezvényt kifejezetten a frissen érettségizett diákok számára szervezték, magas volt azon érdeklődők aránya, akik korábban fejezték be középiskolai tanulmányaikat, illetve második szakképesítésüket szeretnék megszerezni szeptembertől. A visszajelzések alapján mind az érdeklődők, mind a kiállítók hasznosnak ítélték meg rendezvényt. A rendezvény lehetőséget adott a résztvevők számára, hogy az iskolák képzéseire jelentkezzenek, és többen ki is használták ezt az alkalmat. Nagy valószínűséggel egy évente megrendezésre kerülő rendezvénysorozat vette kezdetét a mai „B” terv – Képezd magad! programjával.

Kapcsolódó anyagok: