Üdvözöljük a

Enterprise Plus – A jövő rajtunk múlik | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise Plus – A jövő rajtunk múlik

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. május 10.

Május 3-án sikeres záró-rendezvényt tartott a kamara a német projektpartnerek, a módszert tesztelő iskolák, mentorok és szakértők részvételével. Az egy napos rendezvény alatt sikerült azonosítani a folytatás lehetőségeit.

A rendezvény célja az volt, hogy összegezze a módszertan tesztelésének eredményeit, feltárja az országspecifikus sajátosságokat és összegyűjtse a folytatás lehetőségeit. A délelőtt folyamán a projekt bemutatását követően szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők, melyek elősegítették a közös gondolkozást. Délután különböző technikák segítségével (pl.:word café) csoportmunka keretében gyűjtötték a résztvevők az ötleteket, hogyan tovább.

 

A rendezvény eredményeképpen kiderült, hogy a program a jövőben hasznosítható lesz, amennyiben megtaláljuk az együttműködő partnereket. A két lépcsőből álló módszertan elsősorban az önállóan vállalkozni kívánókat segíti annak eldöntésében, hogy tényleg alkalmasak e egy egyéni vállalkozás beindítására vagy hozzájuk jobban passzol az alkalmazotti lét.

 

A program második napján a német szakértő kollégákkal együtt a kamara munkatársai meglátogatták a KIKK Egyesületet, a PTE karrierirodáját valamint a Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályát, ahol a jövőbeni együttműködésekről esett szó.

 

 

 

Kapcsolódó anyagok: