Üdvözöljük a

Enterprise plus – Készül a munkafüzet a tananyag mellé | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Enterprise plus – Készül a munkafüzet a tananyag mellé

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2016. december 14.

A projekt célja, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak a vállalkozói attitűd elsajátításában. A magyar csapat a tananyag kialakításában vesz részt.

 

 

 

Az Európai Unióban a 15 és 25 év közötti fiatalok veszélyezetteknek számítanak a munkanélküliség tekintetében. Ezért szükség van olyan programokra, melyek csökkentik annak lehetőségét, hogy a fiatalok az iskola elvégzését követően ne jussanak munkához. Az önfoglalkozás, saját vállalkozás alapításának támogatása hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatalok a saját lábukra álljanak. AZ Enterprise plus program ez kívánja elősegíteni. A fiatalok olyan tréningen vehetnek részt, mely fejleszti a vállalkozói kompetenciáikat. A tréning mellett egy online tanagyag is készül a számukra.

 

A projekt keretében a kamara feladata kidolgozni a tananyag azon részét, mely a hálózatok és az abban rejlő lehetőségek kihasználására hívja fel az ifjú vállalkozók figyelmét. A könyv mellé készül egy munkafüzet is, mely tovább segíti az ismeretek elmélyítését. A teljes oktatási segédlet jövő év közepére készül el.

 

 

 

Kapcsolódó anyagok: