Üdvözöljük a

ESCO konstrukció - széles körben elérhető energiahatékonysági beruházások | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

ESCO konstrukció - széles körben elérhető energiahatékonysági beruházások

Szerző: Nagy Eszter | 2016. április 26.

A Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt (NEG) Zrt., mint az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. irányítása alatt álló társaság, azzal a céllal került létrehozásra, hogy nemzeti tulajdonú ESCO szolgáltatóként szélesebb körben tegye elérhetővé a megtakarításokból finanszírozott energiahatékonysági beruházásokat. Emellett magas szakmai színvonalon energetikai tanácsadást és auditokat is képesek nyújtani partnereik számára.

Ennek megfelelően a NEG Zrt. az ipari- és agrár KKV szektor energetikai infrastruktúra modernizálásában, a megújuló alapú energiatermelés elterjesztésében, a közigazgatási és önkormányzati tulajdonban és használatban lévő épületek felújításában vesz részt. Mindezt egy komplett szolgáltatási csomaggal, valamint olyan kedvező források előteremtésével és a szükséges önrész vagy akár a teljes beruházás ESCO konstrukcióban történő biztosításával kívánja elérni, amely garantálja a beruházás megvalósulását, a megfelelő minőségű kivitelezést és akár a hosszú távú üzemeltetést is.

 

Az ESCO konstrukció lényege, hogy a NEG Zrt. ügyfelei saját forrás és az eladósodottságuk növelése nélkül valósíthatnak meg olyan fejlesztéseket, melyek hosszú távon jelentősen csökkenthetik működési költségeiket. Az ESCO konstrukció során az – Ügyfelekkel közösen kiválasztott – energiahatékonyság növelő beruházást a NEG Zrt. végzi el, a berendezés a szerződéses futamidő alatt a NEG Zrt. tulajdonában marad, majd a futamidő végén átadásra kerül Ügyfelek részére. Az üzleti konstrukció garantálja, hogy az Ügyfelek költségei a szerződés futamideje alatt nem haladják meg a beruházás nélküli költségszintet, a beruházás költségei az energia-megtakarításból kerülnek finanszírozásra. Így az Ügyfelek a szerződéses futamidő végétől a tulajdonukba került berendezések csökkent energiaköltségeit élvezik tovább anélkül, hogy a megvalósításhoz saját forrásokat kellene felhasználniuk.

 

Az ESCO szolgáltató felméri az igényeket, elvégzi az energia auditot, átvilágítja az Ügyfeleket, elvégzi a megtérülés számítást, javaslatot tesz a projekt megvalósítására. Pozitív elbírálás esetén megköti az Ügyfelekkel az ESCO szerződést, lebonyolítja a beruházást, ennek keretében beszerzi a szükséges műszaki berendezéseket, kiválasztja a kivitelezőket, megszervezi az építészeti kivitelezést, elvégezteti a műszaki ellenőri feladatokat, megköti a szükséges biztosításokat.

 

A NEG Zrt. munkatrásainak magas szakmai képzettsége és tapasztalata, valamint a társaság tulajdonosi háttere hosszú távú garanciát jelentenek a partnerek számára. Az elkövetkezendő időszakban az energetika egyik legdinamikusabban növekvő szektora várhatóan a tudatos energiagazdálkodáson és energiahasznosításon alapuló épületenergetika és a decentralizált megújuló erőforrásokon alapuló energiatermelés lesz. Felelősséggel és kitartó munkával komoly eredmények érhetők el, amely széles rétegek számára hasznosul és összhangban van az Európai Unió 2020-ig kitűzött klímacéljaival is.

 

A csatolmányban található egy részletes tájékoztató anyag, amely további információkat tartalmaz szolgáltatásokról, és megosztható a témában illetékes szakemberekkel is.

 

Amennyiben a fentiek alapján érdeklődne a NEG Zrt. tevékenysége iránt, látogasson el honlapjukra, ahol jelenleg aktuális felhívásunkról is tájékozódhat, illetve keresse meg a NEG Zrt. munkatársait, lehetőség szerint a mellékelt kérdőív kitöltésével és visszaküldésével.

 

 

NEG Nemzeti Energiagazdálkodási Zrt.

Székhely 1119 Budapest, Fehérvári út 70.

Iroda 1074 Budapest, Dohány utca 12.

Telefon +36-1-211-3420

Fax +36-1-211-3429

E-mail info@negzrt.hu

Web www.negzrt.hu