Üdvözöljük a

Forró pontok – két új szak a mesterképzésben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Forró pontok – két új szak a mesterképzésben

Szerző: Katona Petra | 2016. január 27.

A Pécsiközgáz két olyan mesterszakkal bővítette képzési kínálatát, melyek manapság a gazdálkodási terület „forró témáinak” számítanak: vállalkozások fejlesztése és turizmus-menedzsment.

A vállalkozásfejlesztési mesterszak elindítása a karon néhány éve már sikeresen működő Simonyi Üzlet- és Vállalkozásfejlesztési Központ munkájának magasabb szintre emelése. Olyan szakemberek képzése a cél, akik képesek lesznek saját vállalkozást elindítani, vagy már meglévő szervezetet sikeresen továbbfejleszteni, több lábra állítani vagy éppen nemzetközileg is versenyképessé tenni. A képzés komoly elméleti háttérre alapozva, inkubátorház–szerű működéssel, valós projekteken keresztül teszi lehetővé az ismeretek megszerzését – az üzleti kockázatok viselése nélkül. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a tananyaghoz kapcsolódó ismereteken túl kulcsfontosságú képességeket – pl. tudatosan fejlesztett vezetői készségek – is elsajátítsanak, vagy továbbfejlesszenek a hallgatóink.  A gazdasági trendekkel összhangban elindítottunk egy közösségi finanszírozási platformot (pecs.hubbub.net) is, amely a képzésben rejlő lehetőségeket – szó szerint is – tovább gazdagítja.

 

A turizmus-menedzsment szak elindítása pedig arra az igényre jelent választ, amelyet egyrészt a hallgatók, másrészt pedig a turisztikai ágazat részéről érzékeltünk. Mind a hazai, mind a régiós turizmus élénkülése tapasztalható, így olyan szakemberekre van szükség, akik ezen a területen jól képzettek, a kapcsolódó feladatokat magas színvonalon  képesek ellátni, A Pécsiközgáz turizmus-menedzsment mesterképzésén naprakész ismereteket kínálunk akár a turizmuspolitika, a kapcsolódó marketing döntések, akár az attrakciótervezés, a hotelmenedzsment, vagy éppen a virágkorát élő gasztronómia területe iránt érdeklődik valaki. A képzésben szerzett diplomával többek között turisztikai szervezetek és vállalkozásokban, valamint terület- és településfejlesztéssel kapcsolatos munkakörökben lehet vezető pozícióit betölteni.

 

További információ: http://ktk.pte.hu/kepzesek/msc