Üdvözöljük a

Heti hírlevél - 2016. január 28. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Heti hírlevél - 2016. január 28.

Szerző: Nagy Eszter | 2016. január 28.

Aktuális

Új év új szabályok - tájékoztató fórumok a kamarában

Februárban három témában: szakképzési változások, éveleji adóváltozások, közbeszerzési változások.

Üzleti környezet Horvátországban

Horvátországi kapcsolatokkal rendelkező, vagy ezt még csak fontolgató cégeknek ajánljuk a fenti címen megjelent kiadványt. Általános képet kaphatunk a horvát befektetési környezetről - a külkereskedelmi kapcsolataitól kezdve a bank- és biztosítási rendszerein keresztül a pénz és tőkepiaci szabályokig. Részletesen bemutatja, hogyan lehet Horvátországban vállalkozást alapítani, milyen társasági formák közül lehet választani és melyek az alapítás lépései.

Kíváncsi, mik a hiányszakmák országosan?

A gépészet, az elektrotechnika- elektronika és a mezőgazdaság szakmacsoportokba tartozó szakmák számítanak itthon a legtöbb megyében hiányszakmának – derül ki egy újonnan megjelent kiadványból.

Mesterfokon befűtünk!

Központifűtés-és gázhálózat szerelő mestervizsgát szervez a kamara 2016 áprilisában.

Termékdíj: kis módosítás, nagy változás

Első olvasatra úgy tűnhet, hogy az idei év nem sok újdonságot hozott a környezetvédelmi termékdíj szabályozásban. Kicsit mélyebbre ásva ugyanakkor, kiderül, hogy vannak olyan módosítások, amelyek gyakran használt konstrukciók újragondolását is szükségessé tehetik.

Még lehet csatlakozni a Torkos csütörtökhöz

A Magyar Turizmus Zrt. február 11-én ismét megrendezi a nagy népszerűségnek örvendő Torkos Csütörtököt. A sikeres éttermi akció 11. születésnapja alkalmából már egy teljesen új arculattal fogja várni a vendégeket.

Forró pontok – két új szak a mesterképzésben

A Pécsiközgáz két olyan mesterszakkal bővítette képzési kínálatát, melyek manapság a gazdálkodási terület „forró témáinak” számítanak: vállalkozások fejlesztése és turizmus-menedzsment.

További hírek

Rendezvények

Változások a szakképzésben - Fórum a kamarában

2016. 02. 03. 14:00

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a 2016. évi változások és aktualitások kapcsán Szakképzési Fórumot szervez. A fórum időpontja 2016. február 3.

Éveleji adó- és törvényváltozások - Programbővülés!

2016. 02. 08. 08:30

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a NAV szakembereinek tájékoztatóival február 8-án. A rendezvényen a résztvevők megismerkedhetnek az életbe lépett ART és az egyéni vállalkozók bevallásához kapcsolódó SZJA változásokkal.

Közbeszerzési Fórum - tudta, hogy lényegesen megváltoztak a közbeszerzési szabályok?

2016. 02. 25. 10:00

Ki az a felelős akkreditált közbeszerzési tanácsadó? Kiket zárhatnak ki a közbeszerzésből? Miben változott a közbeszerzés? Már megbízhatok olyat a munkával, aki nem a legolcsóbban, de a számomra legmegfelelőbben végzi el?

Soron következő rendezvényeink

Pályázatok

Légy része a gazdaságfejlesztésnek! Adj hangot az ötletednek! - Felhívás középiskolások részére

2016. 01. 26. 13:56

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közgazdasági pályázatot hirdet középiskolásoknak az Enterprise+ projekt keretén belül 2015/2016 tanév tavaszára azzal a céllal, hogy teret adjon a középiskolás fiatalok gazdaságfejlesztési ötleteinek megvalósítására.

Mestervizsga-bizottság elnöki pályázat

A duális szakképzésben, a mestervizsgával rendelkező szakoktató magasabb minőségű oktatói munkavégzése hatást gyakorol az általa oktatott tanulók eredményességére, végső soron a szakképzés minőségének javulására. Amennyiben Ön elhivatottságot érez szakmájában a jövő mestereinek képzéséhez, vizsgájuk magas színvonalon történő megvalósításához, várjuk a mestervizsga-bizottság elnöki pályázatát!

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása

Február végétől lehet pályázni a GINOP-1.2.5-15 - Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása című programra. A Felhívás célcsoportjába azon logisztikai vállalkozások tartoznak, amelyek hozzáadott érték-növekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként a már meglévő üzleti infrastrukturális kapacitásaikat továbbfejlesztik, ezáltal növelve logisztikai szolgáltatásainak minőségét és nyújtott szolgáltatások körét. Az ilyen fejlesztések közvetlen hatást gyakorolnak a kkv-kat kiszolgáló beszállítói és áru-elosztási hálózatok szolgáltatási minőségére, ezen keresztül versenyképességükre.

Országos Mikrohitel Program

Az Országos Mikrohitel Program (MHP) általános célja a mikro- és kisvállalkozások létrejöttének és fejlődésének támogatása pénzügyi segítségnyújtással és tanácsadással, elsősorban azon a speciális területen, ahol a kisvállalkozások igényeit a kereskedelmi bankok jelenleg nem tudják kielégíteni. A Program másik célja, hogy a támogatás eredményeként ezek a vállalkozások mihamarább a kereskedelmi bankok ügyfeleivé váljanak.

Zöld ipari innováció – Norvég Alap pályázat

Ismét elérhetők a Norvég Alap befagyasztott pályázatai, újra lehet pályázni a zöld ipari innováció programjára, azon belül hulladék mennyiségének és a levegő, víz, talaj szennyezésének csökkentésére és a környezetbarát termelési technológiák fokozottabb használatára.

További pályázatok

Kövesse a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységét a Facebook-on is!

Tekintse meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági műsorait a YouTube-on!

 

Pécs, 2016. január 28., csütörtök

Céghírek, PR
Várjuk a ddg@pbkik.hu e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A gazdasági kamarákról szóló, többször módosított 1999. évi CXXI. törvény 8. 2a pontja alapján.

Üzletközvetítés, pályázatfigyelés, Széchenyi Kártya, többek között ezen szolgáltatásokkal várja a regisztrált vállalkozásokat a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Tudjon meg többet!

Hosszútávon kiszámítható mobiltelefon költségek - Mobiltelefon flottánk közel tíz éve üzemel. Szolgáltatónkkal kötött hosszútávú szerződésünk garantálja az alacsony, stabil árakat, kiszámítható telefonköltséget flottánk minden tagjának. Versenyképes árakon kínálunk az előfizetésekhez adatcsomagokat, amennyiben az alap adatkeret kevésnek bizonyulna. A Kamarai Mobiltelefon Flotta minden rendezett regisztrációjú vállalkozás előtt nyitva áll, akár új előfizetőként, akár a régi hívószám megtartásával kíván csatlakozni. Tudjon meg többet!

Kamarai csoportos energia beszerzés - rezsicsökkentés vállalkozásoknak Tudjon meg többet!