Üdvözöljük a

INKAS Projekt – Bérérték módszer Hollandiából | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

INKAS Projekt – Bérérték módszer Hollandiából

2011. december 1.

Október elején indult útjára az Élethosszig Tartó Tanulás Program keretében az INKAS Projekt (Kompetenciaelemzés és teremtés eszköze). A Ruh-Egyetem Munkatudományi Intézetének vezetésével a projekt célja a Hollandiában kifejlesztett bérérték módszer (BÉM) megismertetése, valamint bevezethetőségének vizsgálata az egyes országokban.

A projektben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett Hollandiából, Németországból, Bulgáriából, Spanyolországból, Olaszországból és Görögországból vesznek részt partnerek.

A módszer, melynek célja lehetőségek felmutatása a hosszú távú foglalkoztatásra, három központi elven alapul: a munkatárs és a felettese közötti párbeszéden, egy tanácsadó hozzáértő támogatásával; az alkalmazottak erős oldalainak figyelembe vételén; valamint a munkahelyközeli kompetenciafejlesztésen. A projekt nyitó megbeszélése november végén zajlott Bochumban, ahol a résztvevők megismerkedhettek a résztvevő országok munkaerőpiaci helyzetével is.

A projekt keretében a kamara közreműködésével hazai vállalkozásoknál is tesztelik a bérérték módszert, valamint egy szakmai konferencián szakértők részvételével vizsgálják, hogy a módszer hozzáilleszthető-e a hazai kulturális és jogi keretfeltételekhez, a sikeres innovációtranszfer érdekében.

 

Kapcsolódó anyagok: