Üdvözöljük a

Ismét Magyar Kézműves Remek címet kapott a Csoko-Láda | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ismét Magyar Kézműves Remek címet kapott a Csoko-Láda

Szerző: Katona Petra | 2016. szeptember 30.

Míg tavaly a "Kulturális értékeink csokoládén" sorozatért vehette át a Magyar Kézműves Remek elismerést, addig idén a kézzel készített ünnepi csokoládékért kapta meg a minősítést szeptember végén Debrecenben a kamarai tagunk, a Csoko-Láda Kft.

 

 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évente hirdeti meg pályázatát a Magyar Kézműves Remek cím elnyeréséért, ennek célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a minőségi kézműipari termékek bemutatása, a kézműves szakma rangjának emelése. A legkiemelkedőbb termékek, termékcsaládok használhatják a „Magyar Kézműves Remek” elismerő címet, amelyet az MKR emblémájával díszített kitüntető oklevél tanúsít.

 A Csoko-Láda Kft. tulajdonosai, Mosonyi Éva és Mosonyi Csaba a naptári ünnepekhez kapcsolódóan készítik el különböző mintájú csokoládéikat. Míg máshol általában a csokoládék csomagolása utal az egyes ünnepekre, itt maga az édesség illeszkedik a különleges napok jellegéhez.

- Valentin-napra természetesen szív alakú csokoládét formázunk, ugyanígy anyák napjára is – kezdi a sorozat bemutatását Mosonyi Éva.  – Húsvétkor tojás, augusztus 20-án magyar koronás címer és egy igazi különlegesség, a halasi védett csipkék mintája kerül a csokoládéra. Ez az ünnepi sorozat kapta meg most a Magyar Kézműves Remek címet, amelyre agyon büszkék vagyunk. A címmel járó embléma már szerepelni fog a karácsonyi, fenyőfás csokoládéinkon.

 Mint Mosonyi Éva mondja, a csokoládé a mindennapjaink része, azzal tudják megkülönböztetni magukat más manufaktúráktól, hogy náluk minden kézzel készül, ez pedig sokféle egyedi megoldás alkalmazására nyújt lehetőséget. Az ötlet onnan jött, hogy ünnepi témájú desszerteket készítsenek, hogy a Csoko-Láda egyedi négyzetes dobozában lévő átlátszó fólia a csokoládé teljes formáját megmutatja, arra gondoltak, hogy a benne lévő csoki is mind különböző lehetne. A kézműves műhely tulajdonosai azt tapasztalják, hogy mai világunkban egyre nagyobb jelentősége van az ünnepi csokoládéknak, sokan már ajándéktárgyak helyett minőségi édességgel, jó itallal köszöntik egymást. Ezeknél pedig fontos az egyediség, hogy az emberek rá tudjanak csodálkozni.

- A minőségi csokoládék piaca nem túl nagy, de a mi vásárlóink ezt keresik és szeretik. Természetesen alapvető, hogy egy csokoládé legyen finom, hiszen mi is minőségi alapanyagokkal dolgozunk: a tejcsokoládénk is 40% kakaót tartalmaz, az étcsokoládé pedig már 70%-os. A jó minőséghez mi a kézzel készült formát és a díszítést tesszük hozzá. A mai túlgépesített világban egyre fontosabb, hogy legyenek még hagyományos módszerekkel készült termékek, sőt, mi az egyéni kívánságokat is teljesítjük. Minden csokoládét egyedileg gyártunk, csomagolunk és díszítünk.

 És hogy e díjnak milyen jelentősége van a vásárlók szempontjából, Mosonyi Éva azt mondja: fontos, hogy az MKR jelzés szerepeljen a terméken, hiszen az óriási kínálatban ezzel is meg tudják különböztetni az általuk készített csokoládét a többitől. Mivel ezt a díjat egy bizottság ítéli oda, ez azt is jelenti, hogy a termék már megmérettetett, minőségi elismerést kapott. A pécsi csoko-ládások úgy tapasztalják, hogy már az embléma miatt is szívesen választják a vásárlók az általuk készített minőségi édességet.