Kell-e energetikai szakreferenst alkalmaznom?

Szerző: Hamar László | 2017. január 10.

Attól, függ, hogy mekkora a vállalkozás éves energiafelhasználása. Ha nagy, akkor valószínűleg igen a válasz a címben szereplő kérdésre. Lássuk a részleteket.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal arra hívja fel a vállalkozások (elsősorban a közepes és nagy vállalkozások) illetékeseinek figyelmét, hogy a 122/2015. (V. 26.) Korm. rendelet az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról 2016. december 21-től úgy módosult, hogy bizonyos gazdálkodó szervezetek energetikai szakreferens igénybe vételére kötelesek.

 

A rendelet hatálya azokra a gazdálkodó szervezetekre terjed ki, amelyeknek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energia felhasználási átlaga meghaladja a 400 000 kWh villamos energiát, a 100 000 m3 földgázt, vagy a 3 400 GJ hőmennyiséget.

 

Azok a gazdálkodó szervezetek, amelyek energetikai szakreferens igénybe vételére kötelezettek, az igénybevételt követő 30 napon belül kötelesek erről bejelentést tenni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál. Bővebb információ a Hivatal honlapján érhető el.