Kíváncsiak vagyunk a véleményére - Bankolási szokások, tőkeellátottság

Szerző: Sörös Dávid | 2018. szeptember 13.
Cimkék: felmérés

A kamarai hálózat által idén létrehozott Pénzügyi Munkabizottság felmérést végez a vállalkozások bankolási szokásairól, a tőkeellátottságáról, a makro helyzetéről és a cafeteria szabályozásról is.

A Munkabizottság tevékenységébe tartozik többek között a vállalkozói igények feltérképezése, azok közvetítése pénzintézetek és a bankszektor felé, a felmerülő igények és a feltárt problémákkal kapcsolatban jogszabálymódosítási javaslatok megfogalmazása, valamint az MKIK elnöksége által jóváhagyott javaslatoknak a jogalkotó felé történő hatékony képviselete. Az alakuló ülésen a Munkabizottság tagjai első feladatként három területet neveztek meg, amelyre fókuszálni szeretnének. A Munkabizottság igényfelmérést fog elkészíteni a magyarországi kkv szektor pénzügyi helyzetéről és igényeiről. Másodsorban a Munkabizottság fel fogja térképezni a vállalkozások által tapasztalt finanszírozási nehézségeket és egyéb gátló tényezőket, amelyek akadályozzák a kis- és középvállalkozásokat abban, hogy nagyobb bizalommal forduljanak a pénzügyi szektor felé finanszírozási és beruházási kérdésekben. A Munkabizottság továbbá meg fogja vizsgálni, hogy a vállalkozások milyen pénzügyi, finanszírozási tárgyú jogszabály módosítási javaslatokat igényelnek.

 

A jjelenlegi kérdőív segítségével kapott információkkal a bankszektor betekintést nyerhet a kkv-k helyzetébe, így a bizottságon keresztül a vállalkozások táogatást kaphatnak pénzügyi, gazdasági kérdésekben, illetve segítséget a növekedésre motiváltsághoz.

 

A kkv-k gazdasági helyzetének javításához azonban elengedhetetlen azon körülmények vizsgálata, amelyek akadályt jelentenek abban, hogy a kkv-k nagyobb bizalommal és érdeklődéssel forduljanak a pénzügyi szektor felé.

 

A kérdőív kitöltése  maximum 5-10 percet vesz igénybe, határideje 2018. szeptember 30.

 

Az online kérdőív a lenti linkre kattintva érhető el.

Kapcsolódó anyagok: