Üdvözöljük a

Konjunktúra felmérés idén ősszel is - Az Ön véleménye is számít | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Konjunktúra felmérés idén ősszel is - Az Ön véleménye is számít

Szerző: Nagy Eszter | 2013. október 1.

Évente kétszer, áprilisban és októberben készítünk konjunktúra felmérést és elemzést. Az elmúlt évben nemcsak a vállalkozások helyzete, hanem a várakozásai is egyre rosszabbak voltak, idén tavasszal pedig megállapíthattuk, hogy továbbra is a válságjelek dominálnak Baranya megye gazdaságában. Változott-e azóta a helyzet? Javultak-e a vállalkozási feltételek és kilátások? Az online kérdőív kitöltésével minden baranyai vállalkozás hozzájárulhat a megyei vélemény kialakításához.

Minden évben kétszer készítenek Európában konjunktúra felmérést a kamarák. Ebben aktívan részt vesznek a hazai szervezetek is. Baranya megyében az elmúlt 15 évben tavasszal és ősszel vizsgáltuk a vállalkozások helyzetét és várakozásait.

 

 A tavaszi elemzés azt állapította meg, hogy „Továbbra is a válságjelek dominálnak Baranya megye gazdaságában”. Az összetett konjunktúramutató közel 6 %-ponttal javult az őszi eredményhez képest. Az tény, hogy az elmúlt négy felmérés legjobb eredményéről adhattunk számot. Viszont az is tény, hogy ilyen negatív értéket még a 2008-2009-es válság idején sem regisztráltunk.

 

Vajon mennyire voltak megalapozottak a tavaszi várakozások? Most hogyan ítélik meg helyzetüket a gazdálkodók és mire számítanak a következő félévben. Erre várunk választ a most induló felmérésben, melyhez várjuk a baranyai vállalkozások véleményét.  

 

Az őszi kérdőív kitöltése on-line formában 2013. október 31-ig lehetséges. A könnyen, szinte csak klikkeléssel kitölthető kérdőív az „Elküldöm a kérdőívet” gomb megnyomásával automatikusan érkezik vissza hozzánk. A beérkezett válaszok alapján november végéig elkészítjük a Baranya megyei elemzést, melyet igény esetén minden válaszadónak e-mailben eljuttatunk.

 

Együttműködését köszönjük!