Üdvözöljük a

Megalakult a Zsolnay Céh Pécsett | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
212223
24
252627
28293031   

Megalakult a Zsolnay Céh Pécsett

Szerző: Katona Petra | 2013. augusztus 30.

Zsolnay porcelánnal díszített pécsi kesztyű, a porcelánmanufaktúra által gyártott kandallóhoz illeszkedő kovácsoltvas eszközök – ilyen és ehhez hasonló termékek születhetnek a jövőben az augusztus 29-én Pécsett megalakult Zsolnay Céhben.

A szerveződés a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., a Kreatív Ipari Klaszter valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara összefogásával jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a magas minőségű kézműves termékek piacra jutását a világhírű porcelángyár valamint kézművesek együttműködése révén.

 

  A Zsolnay márkanév több mint 150 éve a hagyomány, az egyediség, a művészi érték és az állandó megújulás jelképe. Az innováció újabb szép példája a most létrejött Zsolnay Céh, amely a márkanév tartalmának kibővítését, megújítását tűzte ki célul. A porcelánmanufaktúra először helyi, később pedig országos, de akár külföldi kézművesek jelentkezésére számít, akik a klasszikus kézműves tevékenységek valamelyikét űzik és kreatív ötleteikkel, magas színvonalat képviselő termékeikkel új perspektívát nyithatnak a Zsolnay brand előtt. A Manufaktúra a Zsolnay Céh tagjai számára rendelkezésre bocsátja kereskedelmi csatornáinak használatát, ezáltal támogatva őket hazai piacaik bővítésében és a nemzetközi színtérre lépésben. A Kreatív Ipari Klaszter a Céh menedzsment szervezeteként biztosítja az egységes marketing tevékenység kialakítását és folyamatos fejlesztését, valamint a Manufaktúra és a Céh tagok értékesítési csatornáinak összehangolását.

 A leendő Céh tagok kiválasztásáért a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Kreatív Ipari Klaszter által felkért Kuratórium felel. A kiválasztás két körben történik, melynek során a pályázatra benyújtott termék vagy termék-portfólió mellett a Kuratórium fontos termelési és értékesítési kritériumokat is figyelembe vesz, úgymint a vállalkozás termelési kapacitása, látványműhely kialakításának lehetősége, szerszámozottság, gépesítettség, saját eladási csatornák, a célközönség és kialakult vásárlókör.

Első körben a benyújtott pályázatok alapján kiválasztják azokat a jelölteket, akik tagságáról egy személyes interjú keretében a Kuratórium által delegált bizottság dönt majd. A pályázati lehetőség mostantól él, a archiv.pbkik.hu, a www.kikk.hu weboldalon található feltételekkel bárki nevezhet egy jó ötlettel.

  A Zsolnay Céh létrehozói azt tervezik, hogy a jövőben évente egy-két alkalommal kézműves expot rendeznek Pécsett, ami amellett, hogy bemutatja az együttműködés során létrejött termékeket, növelheti a turisztikai vonzerőt is. Külföldi tapasztalatok azt mutatják, hogy a most létrejött céhhez hasonló együttműködések inspirálólag hatnak a benne résztvevőkre, közvetve pedig gazdaságélénkítő hatásuk is van.

  A Zsolnay Céh megalakítása a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Kreatív Ipari Klaszter közös "CMC - Klaszterek és a kultúra találkozása" nevű projektje keretében jön létre.