Mi is kipróbáltuk magunkat a Szakmák Éjszakáján

Szerző: Pázmándi Marietta | 2018. április 18.

Magyarország 166 településén – többek között Pécsett is – izgalmas programok várták a Szakmák Éjszakája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat 2018. április 13-án. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által harminc vidéki diák jutott el a rendezvényre.

A Szakmák Éjszakája célja, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok, pályájukat módosító felnőttek a rendezvényen szerzett információkkal és személyes tapasztalatokkal tudatos döntést hozhassanak. Pécsen harmadik alkalommal került megrendezésre a pályaorientáció témájú szabadidős program.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által a Pellérdi Általános Iskola és a Véméndi Általános Iskola diákjai jutottak el a pécsi programokra, ahol nem csak a diákok, még a felnőttek is élhettek a "Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!" jeligével.

 

A kamara által résztvevő diákok számos programon vettek rész.

 

A PTE Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolájában a csecsemőgondozás rejtelmeibe nyertek betekintést, bábun gyakorolták az újraélesztést, a sebek típusaival ismerkedtek meg.

 

A Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában Csötönyi Norbert egy koktél show által keltette fel a gyerekek érdeklődését.

 

A Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumában többek között a CNC forgácsológépeket mutatták be a szaktanárok, valamint a nanorobotikáról tartottak érdekes előadást az diákoknak.


A Pécsi SZC Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskol ája és Általános Iskolájának tanműhelyében alternatív autómeghajtásokkal, szimulációs rendszerekkel ismerkedtek meg és a felnőttoktatásban tanuló szabó-varró diákok munkáját is megtekintették.

 

A „King of the road” kiállításon a több mint 2200 darabból álló haszongépjármű makett gyűjteményt is megcsodálták.


Pécsi SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Szakgimnáziumában a Radnóti Cash-Info vetélkedőn vettek részt a diákok.


A diákok hasznosnak és izgalmasnak tartották a rendezvényt, amelyen övőre is szívesen részt vennének.

 

További képek a fotóra kattintva érhetők el:

 

 

 

 

Kapcsolódó anyagok: