Üdvözöljük a

Minden hely elkelt a Szentlőrinci Gazdanapokra | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Minden hely elkelt a Szentlőrinci Gazdanapokra

2015. július 15.

Július utolsó hétvégéjén tartják idén a Szentlőrinci Gazdanapokat. A 22. alkalommal megrendezésre kerülő háromnapos eseményt Kövér László,  az Országgyűlés elnöke nyitja meg pénteken.

A menetrend a már jól bevált rendszer szerint zajlik: lesznek szakmai programok (ezen belül is egy agrárfórum, illetve előadás az aktuális pályázati lehetőségekről), amelyek középpontjában az áprilisban átadott Kistermelők Háza – és ezzel együtt a kistermelők állnak. Emellett a laikusoknak szóló programok sem maradnak el: többek között díjugrató verseny, traktoros ügyességi verseny és talajművelő show várja az érdeklődőket, valamint a Szenlőrinci Vágta, a Nemzeti Vágta előfutama.

 

Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, bár a múlt vonalán haladnak, fejlesztésekkel, újításokkal is készülnek. Idén is több száz kiállító várható, köztük visszatérő és új, hazai és külföldi szereplőkkel. Az érdeklődést jól mutatja, hogy a vásártér már megtelt, alig tudnak helyet szorítani egy-egy kései jelentkezőnek. A Gazdanapokon dr. Mezei Dávid helyettes államtitkár és dr. Mezőszentgyörgyi Dávid Herman Ottó Intézet főigazgatója is részt vesz, akik az agrárszektor friss híreivel érkeznek – tette hozzá az igazgató.

 

Forrás: Dunántúli Napló