Munkaügy és munkaegészségügy - újratöltve

Szerző: Hamar László | 2016. szeptember 22.

altKözel nyolcvan vállalkozás és szervezet képviselője töltötte meg zsúfolásig a kamara Zsolnay termét, hogy tájékozódjon a legfontosabb jogszabályi változásokról, első kézből, a munkavédelmi hatóság szakembereitől.

A Baranya megyei Kormányhivatal és az iparkamara szervezésében harmadik alkalommal került sor nyílt napra, melynek sikerét az egyre növekvő érdeklődés jelzi, a díjmentes részvétel lehetősége mellett. A rendezvény egyben lehetőséget biztosít a frissen megválasztott munkavédelmi képviselőknek, hogy a képzésről tanúsítványt kapva térhessenek vissza munkahelyükre - közel két tucatnyi résztvevő élt ezzel a lehetőséggel.

 

A Munka Törvénykönyve 2016. évi változásait dr. Ferge Zsigmond, a munkavédelmi tartalmú jogszabályok módosításait Puszti Tibor kormánytisztviselő ismertette a résztvevőkkel.

 

altZsadányi Mária, az NGM munkafelügyeleti referense a szűk, zárt terekben beszállással végzet munkák biztonságáról tartott tájékoztatót. Az előadást követően önkéntes kamarai tagunk, a Gazek munkavédelmi munkatársai mutatták be a beszállásos munkához kifejlesztett saját eszközt, melyet maguk fejlesztettek, gyártanak és forgalmaznak.

 

Az előadásokat követően lehetőség volt kérdéseket feltenni a jogszabályok alkalmazásával kapcsolatban.

 

Az év utolsó munkaügyi nyílt napjának tervezett időpontja 2016. november 23. A részletes programot kérjük, hogy később keressék honlapunkon.