Üdvözöljük a

Munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap a kamarában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
2930    

Munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap a kamarában

Szerző: Laczkóné Dr. Csécsi Ildikó | 2017. június 15.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot szervezett 2017. június 14-én a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában működő regionális Enterpise Europe Network iroda egyik célja, hogy segítse a munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi követelmények megvalósulását. Ezt az EU-OSHA -val kötött európai szintű megállapodás segíti.

 

A nyílt napon résztvevő több mint 70 fős hallgatóság először Dr. Ferge Zsigmondtól, a Pécsi Járási Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Osztályának jogtanácsosától kapott tájékoztatást a munkaügyi ellenőrzés szabályairól. Ezt követően az egyéni védőeszközök jelöléséről tartott előadást a Gazek Kft. szaktanácsadója, Meiszterics Gábor, majd Dr. Kurucz Zsuzsanna, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának referense ismertette a munkavédelmi terület aktuális jogalkotási feladatait. A rendezvényt Dr. Papp Judit munkavédelmi és munkaügyi osztályvezető asszony moderálta. Az előadásokat követően a résztvevők kérdéseket tehettek fel az előadóknak.

A rendezvényen a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényen résztvevő munkavédelmi képviselők részére előzetes jelzése alapján a részvételről tanúsítványt állított ki a kamara, melyet a munkavédelmi hatóság képzésként elfogad.

 

A szervezők 2017-ben további nyílt napok szervezésével folytatják a vállalkozások és egyéb érdeklődők tájékoztatását a munkavédelem területén. A nyílt napok 2017-ben tervezett további időpontjai a következők:  szeptember 26. szerda és november 22. szerda. A pontos időpontot a kamara honlapján hozza nyilvánosságra. Kérjük, figyelje az esetleges módosításokat, és időben regisztráljon!

Kapcsolódó anyagok: