Üdvözöljük a

„Nyissunk egy új korszakot!” - öt éves a királyegyházi cementgyár | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Nyissunk egy új korszakot!” - öt éves a királyegyházi cementgyár

Szerző: Kis Tünde | 2016. szeptember 16.

Öt éve gördült ki az első cementszállítmány a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárából, ebből az alkalomból tartottak jubileumi ünnepséget üzleti partnerek valamint a helyi közösség számos képviselője részvételével szeptember 15-én, a gyár székhelyén.

Az öt éve 72 milliárd forintos beruházással létrejött üzem mára a hazai építőanyag piac meghatározó szereplőjévé és Baranya megye egyik legnagyobb vállalkozásává vált. „A Királyegyházi Cementgyár egy újabb mérföldkőhöz érkezett a mai napon. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy meghatározó szerepet töltsünk be az építőipari innovatív megoldások fejlesztésében, és abban, hogy megtartsuk kiemelkedő szerepünket a magyarországi építőanyag iparban. Ennek szellemében további beruházást tervezünk Királyegyházán több mint 1,2 milliárd forint értékben annak érdekében, hogy optimalizáljuk termelésünket és tovább fokozzuk a környezetkímélő megoldások alkalmazását.” Ezt Duclaux Antoine, a LafargeHolcim Közép-Európa Kelet vezérigazgatója mondta köszöntőjében.

 Az öt éves Királyegyházi Cementgyár sikeréhez számos fejlesztés is hozzájárult. 2014-ben adták át azt a közel 700 millió forintból megépült másodlagos tüzelőanyag tárolót és feladószerkezetet, ami a versenyképesebb működés mellett a környezetvédelmi szempontokat is előtérbe helyezi. Ez a beruházás a már alacsony kibocsátási értékeknél is kedvezőbbeket hozott. 2015-ben bevezették az ISO 9001 és 14001 minőségirányítási rendszereket. A Királyegyházán előállított cement gyártásánál egyébként elsődleges szempont, hogy ne legyen ártalmas sem a dolgozók, sem a felhasználók számára, e szemlélet gyakorlati megvalósításával pedig a világ élmezőnyében foglal helyet a korszerű üzem.

 A LAFARGE Cement Magyarország Kft. - amely az építőanyag iparban vezető szerepet betöltő, 90 országban 100 000 dolgozóval működő LafargeHolcim Csoport tagja - 2011 óta változatlanul 130 munkavállalót foglalkoztat, különös gondot fordítva képzésükre és a munkahelyi biztonságra. Ez utóbbi szegmensben a gyár alkalmazottai nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően teljesítenek, ennek eredménye, hogy munkakieséssel járó baleset nélkül telt el az elmúlt öt év. Duclaux Antoine örömmel nyugtázta beszédében, hogy jelenlegi munkatársaik több mint fele a kezdetektől a cég alkalmazásában áll, ami azt mutatja, hogy megtalálták számításukat ezen a munkahelyen.

 Az ünnepségen szó volt arról is, hogy a baranyai kistelepülésen működő vállalat kiváló kapcsolatot ápol a helyi közösségekkel, amelyek kezdeményezéseit kiemelten támogatja, példaértékű önkéntes programjaival a munkatársak személyesen is részt vesznek a segítő akciókban és rendezvényeken. 

 A Királyegyházi Cementgyár számos szakmai díjat kapott az elmúlt öt évben. Különleges építészeti megoldásaiért Építőipari Nívódíjban részesült, a helyi közösségekért tett erőfeszítéseit pedig CSR Hungary Díjjal ismerték el. Vasúti megoldásait nemzetközi Árufuvarozási Depó Díjra tartották érdemesnek, másodlagos tüzelőanyag beruházásáért és környezetvédelmi törekvéseiért pedig a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Környezetvédelmi Díját kapta meg 2014-ben.