Üdvözöljük a

Online kurzus a körforgásos gazdaságról | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Online kurzus a körforgásos gazdaságról

Szerző: Katona Petra | 2017. március 27.

Márciusban ingyenes online kurzus indult a körforgásos gazdaságról, amely cégek és szakemberek számára nyújt betekintést a körforgásos gazdaság működésébe, valamint segít feltárni az abban rejlő üzleti és innovációs lehetőségeket. 

A körforgásos gazdaság egy olyan újfajta szemléletben szervezi meg a gazdasági folyamatokat, amelyben a termékek és szolgáltatások a lehető legtovább megtartják gazdasági értéküket, és amely a természeti környezet helyreállítására és megőrzésére törekszik. Az ágazatközi együttműködést, a hulladékok minimalizálását, az innovatív üzleti modellek bevezetését szorgalmazó modellt egyre több cég fedezi fel és az elterjedését az Európai Unió is mind jobban támogatja.

Március közepétől négy modulban mutatja be a körforgásos gazdaság működését a CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület és a Körforgásos Gazdaságért Alapítvány közösen indított online kurzusa. A kurzus során elméleti cikkek, szemléltető videók, bemutatott külföldi és hazai példák, infografikák segítenek eligazodni a körforgásos gazdaság működésében, valamint minden modulban interaktív részvételre hívják a szervezők a résztvevőket.

A bemutatott téma a gazdaság bármely ágazatában tevékenykedő cégvezetők, vállalkozók, vállalkozásfejlesztők, dizájnerek és környezetvédelmi, fenntarthatósági szakemberek számára ajánlható, hiszen a körforgásos gazdaság elvei és jellemzői bármilyen vállalkozásban alkalmazhatóak.

 

A kurzus tematikája:
I.  A körforgásos gazdaság eredete, célja és lényege
II. Hogyan működik a körforgásos gazdaság a gyakorlatban? – Főbb üzleti modellek
III.   A hurok bezárása – Értékteremtés vállalati szinten
IV. Megvalósítás vállalati szinten – A körforgásos változások elindítása, menedzselése és finanszírozása

 

A kurzuson való részvétel ingyenes, a kurzus követéséhez regisztráció nem szükséges. Amennyiben feliratkozik a kurzus hírlevelére, akkor azonnal értesül a következő modulok megjelenéséről.

A kurzus teljes anyaga elérhető a Circular Hungary honlapon: http://circularhungary.hu/hu/mi-a-korforgas-gazdasag/#