Üdvözöljük a

Online-pénztárgép - 30 napos türelmi idő | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Online-pénztárgép - 30 napos türelmi idő

Szerző: Martin Boglárka | 2013. augusztus 28.
Cimkék: pénztárgép

A NAV frissítette azt a korábbi közleményét, miszerint az adóhatóság nem fogja szankcionálni, ha a hagyományos, elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépet használó adózók augusztus 31-ig nem rendelik meg az új pénztárgépeket, de eddig az időpontig a cseréhez szükséges regisztrációt augusztus 31-ig elvégzik.

A pénztárgéppel történő nyugtaadási kötelezettséget hagyományos, elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgéppel teljesítő adóalanyok esetében az adóhatóság 2013. augusztus 31-ét követően – olyan jogcímen, hogy a nyugtaadási kötelezettséget nem online pénztárgéppel teljesítették – szankciót nem alkalmaz akkor, ha az adóalany ezen időpontig az online pénztárgép üzembe helyezése érdekében regisztrál, azaz a PTGREG nyomtatványon a NAV-tól üzembe helyezési kódot kér.

 

Ha az adóalany igényelt online pénztárgép üzembe helyezéséhez szükséges kódot, de az online típusú gép megvásárlására és üzembe helyezésére 2013. augusztus 31-ig nem kerül sor, úgy a 2013. augusztus 31. utáni időszakban is – mindaddig, amíg az online típusú pénztárgépe használatát meg nem kezdi – köteles nyugtaadási kötelezettségét pénztárgéppel teljesíteni, amely során továbbra is használhatja az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépét.