Üdvözöljük a

Pályaorientációs lázban ég az IT szektor | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályaorientációs lázban ég az IT szektor

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2018. július 18.

Az utánpótlásnevelés és a pályaorinetáció egye nagyobb figyelmet kap az IT szektorban is, mivel a szakemberhiány és a főváros munkaerőelszívó ereje erőteljesen érezhető a megyében. Éppen ezért fontos, hogy már a fiatal korosztály számára megmutassuk, hogy helyben is lehet IT-s karriert építeni. A kamara IT Bizottsága is ezirányba indult el.

A nyár közepén, 2018. július 17-én ülésezett Zalay Buda (Hauni Hungária Kft.) az IT Bizottság a W5Labs Kft-nél. A találkozó fő célja az volt, hogy az informatikához tartozó pályaorientációs programok részleteit tisztázzák.

 

Ennek eredményeképpen szeptembertől két olyan programot szervez a bizottság a kamara pályaorientációs munkatársainak közreműködésével:

 

Az első egy előadássorozat lesz a középiskolás korosztálynak "IT és TI" néven, mely már a tavalyi évben is nagy sikerrel került megrendezésre. Az érdekes előadások mellett bemutatásra kerülnek olyan eszközök is, melyek szorosan kapcsolódnak az informatikához pl.: drónok, VR szemüveg.

 

A másik esemény egy, az általános iskolásoknak szóló, többfordulós verseny lesz. Itt totó, céglátogatás és egy 10 feladatból álló döntő alatt mérhetik össze a tudásukat a gyerekek. A lényeg nem a versengés, hanem az, hogy minél több fiatallal megszerettessék az IT világát és megmutassák nekik, hogy a számítógépes játékokon kívül másra is jó.

 

A bizottság tagjai aktív részvétellel támogatják majd a rendezvények lebonyolítását.

 

Az ülésen további projektötleteket is egyeztettek, mivel a tagok célja, hogy egy erős, összetartó IT közösséget hozzanak létre Baranyában. A rendezvény végén bemutatkozott a vendéglátó W5Labs Kft.