Üdvözöljük a

PEGAZUS DÍJ a kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó TERMOPLAST Kkt-nak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

PEGAZUS DÍJ a kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó TERMOPLAST Kkt-nak

Szerző: Katona Petra | 2017. december 18.

A Pegazus Díj  a legdinamikusabban fejlődő növekedést felmutató magyarországi kis- és középvállalkozások teljesítményét ismeri el. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, a BISNODE, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a DENTONS, a világ legnagyobb ügyvédi irodája adományozza a kiemelkedő növekedést felmutató vállalkozásoknak.

A díjjal a Baranya megyei  pécsi kamarai tagvállalkozást, a műanyagiparban jeleskedő TERMOPLAST Kkt-t is, mint a legdinamikusabban fejlődő kisvállalkozást jutalmazták. A díjazottak kiválasztásánál az adott cég növekedési rátája, az elmúlt években mutatott árbevétel növekedés intenzitása, valamint a vállalkozások átláthatósága szerepelt szempontként. Ezek alapján a díjat, a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területén az 1 milliárd forint árbevétel feletti vállalkozások nyerhetik el. A TERMOPLAST Műanyagfeldolgozó Kkt minden feltételnek megfelelt, ezért a Nyugat-magyarországi régióból első helyezéssel díjazták.

 

A kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó vállalkozások képviselői a díjakat Budapesten, 2017. december 5-én aFour Seasons Gresham Palotábantartott gálán vehették át.

 

A díjat Siklós Béla, a vállalkozás tulajdonosa vette át.

 

A sikeres vállalkozás megnyerte a Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt  NFA-2017-KKV kódjelű pályázatát. A napokban 2017. december 8-án írta alá a támogatási szerződését. A munkahelyek teremtésével létszámát az utóbbi két évben a háromszorosára növelte, majd a pályázat megvalósításával  közel 100 főt foglalkoztat. Árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot.