Üdvözöljük a

Rendhagyó divatbemutató, rendhagyó helyen és időben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Rendhagyó divatbemutató, rendhagyó helyen és időben

2016. június 15.

2016. június 25.-én a Múzeumok Éjszakáján a KARMA Pécsi Kesztyű és a Janus Pannonius múzeum a Kesztyűkönyv létrejöttének megünneplésére rendhagyó divatbemutatót szervez a Vasváry házba.

Bemutatásra kerülnek a könyvben megjelenő régi divatos kesztyű modellek, valamint a KARMA Pécsi Kesztyű 2016-2017-es kollekciójának legújabb darabjai. Meglepetésként készül egy tinédzsereknek szóló kollekció, melyet a Kozármislenyi sportegyesület U14-es kézilabdázói mutatnak be.

 

A rendhagyó divatbemutatón feje tetejére áll a világ. Az élő modellekből „épített” kiállításon a látogató akár meg is érintheti a bőrből és szőrméből készült szebbnél szebb kesztyűalkotásokat.

 

A Vasváry szalonban megelevenedik a régi idők társasági élete. A látogatók itt megtekinthetik a Kesztyűkönyvben szereplő modellek egyes darabjait. GYERE, JÁTSSZ VELÜNK! A szalonban történő eseményeket megfigyelve és a kesztyű virágnyelvéről készült kiadványt tanulmányozva könnyedén kitölthetik a kvíz lapot, mellyel értékes nyereménysorsoláson vehet részt.

 

Tovább fokozva a lehetőségeket a vállalkozó kedvűek részt vehetnek egy fotózáson a Vasváry szalonba egy szabadon választott kesztyűben. A képek feltöltésre kerülnek a Facebook oldalunkra, ahol szavazni lehet. A szavazás eredménye, valamint a KARMA Pécs Kesztyű szakmai stábjának döntése alapján, megválasztjuk a 2016-2017-es szezon arcát. A részvételi szabályokat megtalálják a www.pecsikesztyuaruhaz.hu/muzej oldalon.

 

Ismerkedj meg a bőr tapintásával, illatával és készíts bőrből készült termékeket a Vasváry házban, a kézműves sarokban. Minden korosztály számára készülünk, és szakképzett kesztyűkészítők segítik a kreatív alkotói munkát.

 

A teljes program az alábbi linken elérhető
http://www.museum.hu/program/48602/Muzeumok_ejszakaja_-_Janus_Pannonius_Muzeum

VASVÁRY-HÁZ  programja
7621 Pécs, Király u. 19., tel.: 06-30-833-8710

18:00–19:00 Salvador Dalí és a Tarot kártya. Egy zseniális, művészi Tarot születése – spritualitás – önismeret (Előadó: Gyöngyösi Anna. Helyszín: a Dalí-kiállítás)

18:00–21:00 Kézműves foglalkozás minden korosztálynak! A KARMA Pécsi Kesztyű szakembereinek segítségével ismerkedés a kesztyűbőrök világával és kreatív bőrtárgy készítés.
19:00–21:00 Rendkívüli és rendhagyó kesztyű divatbemutató – divatkesztyűk – jelenkori kreációk – bemutatkozik a KARMA Pécsi Kesztyű
19.00–21:00 Jelmezes pillanatok a Vasváry-Szalonban és a Péchy Blanka Emlékszobában - ahol életre kelnek a régi korok kesztyűi. JÁTSSZ VELÜNK és tanuld meg a KESZTYŰK NYELVÉT! Aki a Vasváry-szalon jeleneteit jól megfigyeli, könnyű szerrel értékes ajándékot nyerhet! (a KARMA Pécsi Kesztyű programja)
19.00–21.00 Keressük a KARMA Pécsi Kesztyű arcát! Vegyél részt a fotózáson a Vasváry-szalonban, és te lehetsz a 2017-2018-as szezon arca. Az első három helyezett értékes ajándékot kap! (a KARMA Pécsi Kesztyű programja)
21.00–22.00 Tárlatvezetés a „111 év- 111 kesztyű” c. kiállításban, és a múzeum kiadásában most megjelent unikális kötet, a „Kesztyűkönyv” bemutatása (Gál Éva főmuzeológus, szerkesztő)
20.00–21.00 és 21.00–22.00 Tárlatvezetések a „Parajmos – Roma holokauszt” c. állandó kiállításban (Márfi Attila ny. főlevéltáros)