Sikerrel zárult a Modern Vállalkozások Programjának első szakasza

Szerző: MKIK| | 2017. május 24.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke május 23-án budapesti sajtótájékoztatón ismertette a Modern Vállalkozások Programjának eredményeit, melyek, mint mondta, önmagukért beszélnek.

„Az elmúlt másfél év alatt beigazolódott, hogy a vállalkozások érdeklődnek és nyitottak a fejlődés, a digitalizáció iránt, azonban számos esetben az első lépés megtételéhez szükséges bátorítást, szakmai segítségnyújtást meg kell adnunk számukra. Ezért kulcsfontosságú tanácsadóink munkája, személyes jelenléte. A Modern Vállalkozások Programja úttörő szerepet vállalt, szemléletformáló, motiváló tevékenységével olyan kapukat nyitott ki, melyek lehetőséget nyújtanak más piaci szereplők számára a jövőben hasonló programok indításához.

A program népszerűségét jelzi, hogy a tervezett 3 000 vállalkozás helyett közel 10 000 vidéki kkv-t sikerült elérnünk. Több mint 4 700 sikeres helyszíni üzleti, informatikai átvilágítás és tanácsadás történt meg, s meghaladta a 3 500-at azon mikro, kis- és középvállalkozások száma, melyek megkapták a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést. A minősítéssel plusz 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást vehetnek igénybe a kkv-k a 48,2 milliárd forint keretösszegű, digitális eszköz- és szolgáltatásfejlesztését biztosító GINOP-3.2.2 informatikai pályázatban is. A pályázati kedvet jól mutatja, hogy folyamatosan érkeznek a pályázatok, hetente 1 milliárd forint összegű támogatást igényelnek a hazai vállalkozások. A projekt sikerét látva a Modern Vállalkozások Programja folytatásának indokoltsága sem megkérdőjelezhető.”

További információ: http://vallalkozzdigitalisan.hu/hirek/hir?id=264