Üdvözöljük a

Szálloda és wellness központ | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szálloda és wellness központ

2011. július 7.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit a Hotel Makár. A szalagot Páva Zsolt, Pécs város polgármestere és a tulajdonosok vágták át.

Korábban írtuk:

(Megjelent a Dél-Dunántúli Gazdaság április 1-i számában)

 

Hotel lett a Makár Tanya

 

Szemmel látható változásokat tapasztalhat az, aki a sportcentrumként és hotelként is működő Makár Tanyára látogat el. Laczkó Béla tulajdonos örömmel sorolja az újdonságokat:

  - A fejlesztés jórészt a szobaszám növeléséből áll, a vevői elégedettség-vizsgálatokból leszűrtük, hogy mire volna igény: van egy fedett medencénk, a meglévő vendéglátó- és egyéb szolgáltatásokhoz arányosított előadótermeket hoztunk létre és több, magas minőségi kategóriát képviselő szobát alakítottunk ki. Nyilván része volt a fejlesztésekben az EKF-nek is és számoltunk azzal is, hogy az autópálya kiépülésével könnyebben elérhető lett a város a külföldi és belföldi vendégek számára egyaránt – ennek hatása nem egy évre szól, ugyanígy egy szálloda sem egy évre épül, hanem hosszabb távra.  A felújított terek, az új Zsolnay-negyed, a Kodály központ mind vonzó célpont lehet a turisták számára. Négy csillagos szálloda sem nagyon volt Pécsett illetve a térségben, a külföldi vendég pedig, aki megszokta a színvonalat, keresi az ilyen szálláshelyeket. Ezért fejlesztettünk illetve emeltük a szolgáltatások minőségét. Fedett medencét szerettünk volna, mellette egy baba medencét, ami oktatásra is alkalmas. Növeltük a szobaszámot, a kategóriát 4 csillagra emeltük, bővítettük a szolgáltatások körét, wellness részleg, body-terem készült, parkoló, garázs. Eenergiatakarékos fejlesztéseket hajtottunk végre, napkollektorokat vásároltunk a meleg víz előállításához, korszerűsítettük a hűtő-fűtő rendszert, a szigetelést. A szálloda most teljesen kész van.

  Szállodánk alapítása óta folyamatosan bővül, legújabb egységünk 2010 decemberében készült el. Az építészetileg igényesen megformált, több ütemben épült 7000 m2 posztmodern együttest rendezett park, teniszpályák, játszótér, zárt parkoló övezi.  Létrehoztunk egy akadálymentes szobát mozgássérült vendégeink számára tágasabb fürdőszobával, egyedi kényelmi és biztonsági kialakítással. Van egy natúr szobánk is, ennek kialakításánál különös figyelmet fordítottunk a lehető legtöbb természetes, "allergénmentes" burkolóanyag felhasználására.

  - Nyilván nem elég elhatározni a bővítést, annak a pénzügyi hátterét is meg kell teremteni.

- A korábbi fejlesztéseket ugródeszkának tekinthetjük. Több lépcsőben újult meg a komplexum, ez egy 20 éves folyamat vége. Akkor 8 apartmannal indultunk most 60-nal rendelkezünk. A szolgáltatások kiegészítik egymást, hiszen mi nemcsak szállóvendégeket várunk, hanem a város és a környéken lakóknak is magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk.  5 éves előkészítő munka van a fejlesztés mögött, a különféle engedélyek megszerzése, a pályázat szerkesztése, az anyagi háttér kitalálása, megvalósítása külön-külön is hosszú ideig tart. 40%-os vissza nem térítendő támogatást kapott ez a beruházás és igyekeztünk minden létező támogatást megszerezni. Előnyt jelentett, hogy a szállodát már ismerték, bár a nevünk Makár Tanyáról Hotel Makárra változott és új arculatot készítettek a marketingesek.

 - Milyen az érdeklődés?

 - A számtant egyelőre nem tudom megmondani, csak azt, hogy mit szeretnénk. Az új honlap látogatottsága hetenként megsokszorozódik, új foglalási rendszert építünk ki. Reméljük, hogy több külföldi vendég jön hozzánk. Azt tapasztaljuk, hogy megnőtt az igény a színvonalas szállodai szolgáltatások iránt, a vendégek a három csillagos kategóriától felfelé keresik a szobákat, ezért arra törekszünk, hogy a kereslet és a kínálat találkozzon.

 

www.hotelmakar.hu

Kapcsolódó anyagok: