Üdvözöljük a

Színes programok ősszel is | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Színes programok ősszel is

Szerző: Katona Petra | 2014. szeptember 29.

Hitelek, források, export, munkaügy, facebook, klaszter, pályaválasztás, mesterképzés, design - a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara továbbra is a gazdaság egészét átölelő programokkal várja a vállalkozások képviselőit.

Ready for export
Szeptember 30-án indul a kamara kamara új - az exportösztönzést, fejlesztést fókuszba állító projektje, melynek célja, hogy lehetőséget teremtsen a versenyképes termékkel rendelkező vállalkozásoknak külpiaci ismereteik bővítésére, kapcsolatok építésére, bővítésére; a gyakorlatban jól működő, sikeres exportőrökkel történő tapasztalatcserére.  Középtávú célkitűzés, hogy a résztvevők a 10 hónapos program végén egy magasabb szintű export képzéshez csatlakozzanak és a megszerzett tudáson és kapcsolatokon keresztül hozzájáruljanak Baranya megye alacsony ipari export részarányának növeléséhez.
További információ: Hendinger Anita - ahendinger@pbkik.hu

 

 

Klaszter minifórum
Október 2-án rendhagyó szakmai beszélgetésre invitálja a kamara a dél-dunántúli régióból a kamarai megállapodással rendelkező, valamint az országból az innovációs portfóliót elkészített klaszterek képviselőit.
További információ: Hamar László - hamar@pbkik.hu

 

 

Nemzetközi partnerkeresés

POD képzés - nemzetközi partnerkereső adatbázis használata, saját cégprofil készítés a nemzetközi piacon való megjelenést tervező vállalkozások számára. Az Enterprise Europe Network hálózat ingyenesen elérhető partnerkereső adatbázisának bemutatása.
További információ: Schmidt Enikő - eschmidt@pbkik.huMég kedvezőbb hitellehetőségek a kkv-nak a Széchenyi Kártya Programban

Október 7-én tájékoztató fórumot szervez a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ Baranya Megyei Szervezete, valamint a KAVOSZ Zrt. az uniós pályázatokról (2014-2020) és a Széchenyi Kártya Program kedvező hitellehetőségeiről.

További információ: Katona Petra - pkatona@pbkik.hu

 

 

DesignPécs – Bemutatkozik Dél Designja!

2014. október 3-12.
Pécs kreatív, élhető és megélhető város. Pécs a kreatív ipar jelentős centruma, hatása túlmutat az ország határain, nemzetközi láthatósággal bír. A Design Hét Budapest 2014-hez kapcsolódva a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai karral, a Kreatív Ipari Klaszterrel és Pécs Megyei Jogú Várossal összefogva megszervezte a DesignPécs programsorozatot, melyhez csatlakoztak Pécs és Baranya megye design ágazatának képviselői, vállalkozások, kutatóhelyek, művészek.

www.designpecs.hu

 

 

Mestervizsga tanfolyamok
Közel 100 fő részére folytatódnak a mestervizsga tanfolyamok gépipari, majd autóiapri és építőipari szakmákban. 2015. szeptember 1. után csak mesterek foglalkozhatnak tanulókkal.

További információ: Purger Valéria – vpurger@pbkik.hu

 

...cseppnyi segítség...
Véradás a Pécsi Kereskedelmi Központban október 6-án.

 

 

Piacfeltáró út Szerbiába
A kamara kiutazó delegációt szervez október 7-9-ig Szerbiába olyan vállalkozások részére, amelyek a szerb piacról, vállalkozási- és alvállalkozási vagy beruházási lehetőségekről szeretnének a helyszínen tájékozódni.
További információ: Schmidt Enikő - eschmidt@pbkik.hu

 

 

"Nyitott kapuk" üzemlátogatások

Októbertől ismét üzemlátogatások és tanműhely-látogatások keretében nyújt segítséget a kamara a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A cél megismertetni a diákokkal a választható szakmákat, hogy megalapozott, jó döntést tudjanak hozni, amikor választani kell, a továbbtanulásban milyen irányt vesznek. A céglátogatáson közel 300, pályaválasztás előtt álló diák vesz részt.

További információ: Somogyi-Antalfy Krisztina – antalfy@pbkik.hu

www.palyavalasztasbaranya.hu

 

 

Dohánytermék kereskedők szakmai képzése
Időpont: 2014. október 8.

További információ: Hullmann Eszter - ehullmann@pbkik.hu

 


Mire jó a 3D nyomtatás?
Egy forradalmian új és gyorsan változó területről, a 3D nyomtatás lehetőségeiről szervez a kamara elméleti és gyakorlati képzést két szakértő segítségével október 9-én.
További információ: Hamar László - hamar@pbkik.hu

 


A kkv-k finanszírozása és támogatása
Az MKB Bank és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közös, október 10-i rendezvényének célja, hogy bemutassa a kis- és középvállalkozások számára az elérhető finanszírozási és támogatási lehetőségeket.
További információ: Rabb Szabolcs - szrabb@pbkik.hu

 

 

Gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését végző szakértők felkészítése
A jogszabály változást követően megváltozik a szakértői munka tartalma is, így a szakértők nem csak ellenőriznek, de szükség esetén módszertani tanácsot is adnak a gyakorlati képzőhelyek számára.
A szakemberek felkészítés október 13-án kezdődik.
További információ: Szemere Adrienn - aszemere@pbkik.hu

 

 

Piacfeltáró út Horvátországba

A szakmai utazás szervezésével a kamara lehetőséget kíván biztosítani 12 vállalkozásvezető számára konkrét üzleti lehetőségek feltárására Horvátországban és partnertalálkozón való részvételre október 14-16-ig. Cél: lehetőséget teremteni a vállalkozók számára, hogy megismerjék Horvátország üzleti környezetét, az ottani befektetési lehetőségeket, vállalkozói környezetet.

További információ: Obradovic Ena - ena.obradovic@pbkik.hu

 


Munkavédelmi nyílt nap

Az október 15-i nyílt nap célja: a munkabalesetek, foglalkozási megbetegedések és fokozott expozíciós esetek megelőzésének érdekében a foglalkoztatók és a munkavédelmi szakemberek tájékoztatása a veszélyes anyagot, keveréket foglalkozásszerűen használók biológiai monitorozásáról, a biológiai tényezők jelenlétével járó tevékenységek kockázatairól, azok kezeléséről és az egészségügyi szolgáltatás keretében használt, éles vagy hegyes munkaeszközök által okozott sérülések megelőzésének lehetőségeiről.

További információ: Laczkóné dr. Csécsi Ildikó – ilaczko@pbkik.hu

 

 

Képzés a google szolgáltatásainak hasznosítására
Hétköznapjainkban egyre növekvő hangsúlyt kapnak a partnerekkel való szoros, online együttműködések és a munkatársak csoportokban végezhető online feladatai. A versenyképes legjobb gyakorlatok terjesztése érdekében a kamara képzést szervez a Google Inc. népszerű online szolgáltatásainak vállalkozások számára is produktív felhasználására október 27-én és 29-én.
További információ: Prókai Csaba - csprokai@pbkik.hu

 

 

 Kamarai tájékoztató napok

Online pénztárgép, pályázatok, szakképzés, munkavédelem témakörben a kamara Komlón, Mohácson, Siklóson és Szigetváron tájékoztató fórumot szervez.
További információ: Laczkóné dr. Csécsi Ildikó - ilaczko@pbkik.hu

 

Fejlesztők fóruma - ipari gyártó cégek és fejlesztők részére

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara időről időre bemutatkozási lehetőséget biztosít üzleti közössége, az önkéntes kamarai tagok számára. November 14-én az RG Net Kft.-nek lesz alkalma fejlesztései bemutatására. Fókuszban az ipari gyártó cégek számára kidolgozott rendszerek állnak, úgymint az üzemi információs, az árammérő és az értesítő, valamint munkaidő-nyilvántartó terminál.

További információ: Császár Gergely - gcsaszar@pbkik.hu

 

 

Időt kérek! - Hogyan küzdjük le az időhiányt és a stresszt?

Hatékonyság és versenyképesség fejlesztő workshopra invitálja a kamara és a CoachingRoom.

Amennyiben Ön is gyakran felteszi ezeket a kérdéseket: „Mindig mindent nekem kell csinálnom? Hát már sosem lesz egy perc időm pihenésre? Miért is csak 24 órából áll a nap?”  vagy csak szeretne kevesebb stresszel, ésszerűbben és hatékonyabban gazdálkodni a rendelkezésére álló idővel, akkor ez a workshop Önnek szól!

További információ: Rozs Eszter - rozs@pbkik.hu

 


Fórum a jövő évi adóváltozásokról
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a NAV szakembereinek tájékoztatóival  november 25-26-án.
További információ: Sörös Dávid - sdavid@pbkik.hu