Üdvözöljük a

Újabb tagokat szeretne az Agrárkamara II. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb tagokat szeretne az Agrárkamara II.

Szerző: Laczkóné Dr. Csécsi Ildikó | 2016. december 19.

A budapesti agrárkamara tömegesen "sorolta be" tagjai közé az ipari, kereskedelmi és szolgáltató cégeket, a napokban kézbesített felszólításokban. A vonatkozó törvényi szabályozás igen bonyolult, pontatlan, és sajátos értelmezésre is késztet. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara nem fogadja el ezt az egyoldalú fellépést, és eljárt az igazolhatatlan átsorolások ellen a budapesti szervezetnél.

A pécsi kamara ezúton felhívja minden érintett vállalkozás figyelmét arra, hogy ingyenes jogsegély szolgáltatást nyújt az egyoldalú, agrárkamarai intézkedések ellen valamennyi ipari, kereskedelmi, szolgáltató vállalkozás számára. Mielőbb keressék a PBKIK ügyfélszolgálatait, vagy a központi e-mail címre (pbkik@pbkik.hu) továbbítsák segítség kérésüket, hogy elkerülhetőek legyenek a mezőgazdasági intézményrendszer fenntartását szolgáló jelentős többletterhek a más szektorba tartozó vállalkozásoknál.

 

 

2016. nyarát követően a napokban ismét tömegesen küldött ki levelet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, melyben elsősorban társas vállalkozásokat tájékoztatnak arról, hogy törvény erejénél fogva évekre visszamenőleg tagjai az agrárkamarának.

 

Az újabb küldeményen elsősorban arról szólnak, hogy mivel a vállalkozás tevékenységi körében nem főtevékenységként szerepel agrártevékenység és a vállalkozás szerepel az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben (FELIR listán), a vállalkozás az agrárkamara tagja. A fenti két feltétel együttes fennállása esetén legkorábban 2015. január 1. napjával keletkezik agrárkamarai tagság az agrárkamarai törvény e napon hatályba lépett módosítása alapján.

 

A megkeresés nem minden estben jogos, ezért kérjük kamarai tagjainkat, illetve a kamaránkba regisztrált vállalkozásokat, hogy amennyiben ilyen taralmú levelet kapnak az agrárkamarától, írásban jelezzék a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara felé a vállalkozás adószámának feltüntetésével.

 

 

Írásos megkereséseiket kérjük küldjék a

 

pbkik@pbkik.hu e-mail címre, vagy a

 

7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. postacímre.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Parragh László megkereste az ügyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökét, a levél csatolva olvasható.