Üdvözöljük a

Világhírű mester az Angster bérlet koncertjén | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Világhírű mester az Angster bérlet koncertjén

Szerző: Katona Petra | 2016. október 13.

Korunk egyik legkeresettebb orgonamestere, Stephen Tharp ad koncertet október 18-án a Filharmónia Magyarország Angster bérletében.

A híres orgonaépítő mesterről nevezett Angster bérlet nemcsak a hazai, hanem az idelátogató külföldi közönség figyelmére is számít, hiszen a fellépő művészek az orgonairodalom ismert darabjai mellett a kortárs zene, vagy éppen a feledés homályába merült korszakok fontos orgonaműveit is megszólaltatják a Pécsi Bazilika csodás hangú orgonáján. Az október 18-i koncertre Stephen Tharp az Amerikai Egyesült Államokból érkezik. Koncertjeit világszerte teltház és elsöprő siker jellemzi. „A tökéletes kreatív művész” – írja róla egy amerikai szaklap, de a többi kritika sem fukarkodik a „lehető legfelsőfokúbb” jelzőkkel. 2011-ben az Amerikai Orgonistacéh Nemzetközi Előadói Díját kapta meg, tavaly májusban pedig a Paul Creston Díjat is, amellyel az egyházzene terén végzett kimagasló előadói munkát ismerik el. Stephen Tharp átiratokat és kortárs műveket szólaltat meg rendszeresen, számos felvételt készít ismert és ismeretlenebb szerzők életművéből. XVI. Benedek pápa 2008-as New York-i látogatásának három kiemelt eseményén több, mint 60.000 hívő hallgathatta virtuóz játékát, melyet világszerte élőben is közvetítettek. 2009-ben az Aeolus kiadó gondozásában megjelent lemeze elnyerte a Német Zenekritikusok Díját, melyet a komolyzenei felvételekért kapható egyik legrangosabb elismerésként tartanak számon. Legyen részese Ön is a világhírű mester orgonajátékának és annak a varázsnak, amellyel a magyar közönséget megajándékozza!

Jegyek és bérletek válhatók a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában (Kodály Központ, Breuer Marcell sétány 4., Tel.:72/310-539) és a www.jegymester.hu oldalon.